Beyninde tümör bulunan minik Serhat yardım bekliyor

Yapılan tetkiklerde beyin kanserine yakalandığı anlaşılan ve 5 ameliyat geçirmesine rağmen sağlığına kavuşamayan 7 yaşındaki çocuk yardım bekliyor.

Haberler 23.08.2019 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beyin kanamas geçirdii zannedilen fakat ameliyata alndnda beyninde 138 tümör çeidinin en tehlikelisinin bulunduu anlald. Beyin kanseri tehisi konulan Serhat Aslan, 5 ameliyat olmasna ramen salna kavuamad. Tam teekküllü bir hastanede tedavisine devam edilmesi gereken 7 yandaki çocuk yardm bekliyor.

23 Temmuz 2018de stanbula misafirlie giden Siirtli ailenin o dönemde 6 yanda olan çocuklar bir anda atelenip hastaland. Yaplan ilk muayenede ilaç tedavisi verilip evine gönderilen minik Serhat, 2nci gün yere düüp baylnca 112 salk ekipleri tarafndan Esenler çocuk Hastalklar Bölümüne kaldrld. Beyin kanamas geçirdii zannedilen çocuk, ameliyata alndnda beyninde kocaman bir tümörün olduu anlald.

çekilen tomografi ve yaplan tetkikler sonucunda beyninde tümör olduunun anlalmas üzerine derhal Baclar çocuk Hastalklar Hastanesine sevk ettiklerini anlatan baba Rdvan Aslan, orada bir müddet müahede altnda kald ve daha sonra bizi çarp yaptklar tetkikler sonucunda çocuun tam teekküllü bir hastaneye yatmas gerektiinin söylendiini ifade etti.

Bir çocuk kanser hastalna yakalanm ve hiç kimseden yardm görmüyorsa

Tam 7 saat boyunca stanbulun altn üstüne getirdik ama bir türlü doktor bulamadk. diyen Aslan, Ben de Siirtteki yöneticiler ve i adamlarn hepsini arayp yardm talebinde bulundum ama hiç biri oral olmad. Ben insanlar kötülemek amacyla bunlar anlatmyorum ama bir vatandana yardm olamyorlarsa kendi reklamlarn yapmasnlar. 7 yanda bir çocuk kanser hastalna yakalanm ve hiç kimseden yardm görmüyorsa çkp reklamlarn yapmasnlar. 400 bin nüfuslu bir memlekette nereden bakarsanz 300 aileye yakn kanser hastas bulunmaktadr. Ve ben kendim, çocuumun bu hastal yüzünden 4 çocuumu okuldan almak zorun da kaldm. dedi.

Siirtte 5 yldzl bir hastane yaplm, doktor olmadktan sonra o hastaneye ne yapaym

çocuunu doktor bulunmad için kendi memleketinde tedavi ettiremediini ve bu nedenle de bir buçuk yldr çocuunun tedavisi için ailesinin stanbulda kald belirten Aslan, Bizim bir buçuk ylda stanbulda çektiimiz rezillii, ayrmcl anlatsam kitap olurdu. diyerek duruma ilgisiz kalnmasna sitem etti.

Aslan, çocuklarm bir buçuk yl boyunca Diyarbakrdaki Fakülteye götürdüm. çocuk Gastroenteroloji, çocuk Hematoloji, çocuk Alerji, çocuk Onkoloji olmak üzere haftada 2 kez çocuklarm götürdüm. Benim 400 bin nüfuslu memleketimde 5 yldzl bir hastane yaplm, doktor olmadktan sonra ben o hastaneye ne yapaym? Ben doktor, ben hizmet istiyorum. Benim derdim para deil. Gelsinler benim yukarda bir evim var. Doktor getirsinler onu salk oca için hibe edeyim. diye konutu.

Kafatasndan vazgeçtik yeter ki hastalk vücudunun baka yerine sçramasn

Ameliyat esnasnda kesilen kafatasnn yerine dikilemediini, çünkü doktorlarn kanserin ilerleyip ilerlemeyeceinden emin olmadklarn dile getiren Aslan, olunun tam teekküllü bir hastanede tedavisine devam edilmesi gerektiini söyledi.

çocuum u anda pimi çekilmi bir bomba gibi. çocuum, beyninde 138 tümör çeidinin en tehlikeli hastaln barndryor ve çocuumun kafatasndaki kemii alnm ve patoloji bölümünde duruyor. Bir türlü iyileme salanamad. Kafatasndan vazgeçtik. Yeter ki hastalk vücudunun baka yerine sçramasn. Bu hastalk maddi açdan da bizi çökertti. Her stanbula gidi geliimde 800 TL yol paras ödüyorum ama SGK bana sadece 300 TL ödeme yapyor. Diyarbakra gittiimde 120 TL yol paras ödüyorum ama bana ödedii para 76 TL. Bu nedenle bir buçuk yldr ailemden ayr yayorum. Ailem, stanbulda annemin yannda kalyorlar. dedi.

Kimi anne baba, gece gündüz bir çocuklar olsun diye Allaha dua eder

çocuumun bir an önce kalabalk ortamdan uzaklap tam teekküllü bir hastanede tedavi görmesi gerekiyor. diyen Aslan, Buradan Siirt Valisine, Milletvekiline, l Bakanmza, Siirtli i adamlarna seslenmek istiyorum: Hepimizin çocuklar var. Evlat candr. Kimi anne-baba, gece-gündüz bir çocuklar olsun diye Allaha dua eder, kimine de Allah çocuklar emanet olarak verir. Bizler de çocuklarmza en iyi tedaviyi vermek için elimizden geleni yapmak zorundayz. Ama doktorlar benim çocuum için pimi çekilmi bir bomba ifadesini kullanyorlar. Olum tam 4 defa beyinden, bir defa da omuriliinden ameliyat oldu ve yarn bu tümörün hangi organdan nüks edecei belli deil. Ben Allah rzas için yetkililere sesleniyorum: Tek isteim; çocuumun tam teekküllü bir hastanede tedavi görmesidir. Kimseden maddi bir talebim bulunmuyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git