Beyoğlu gizli saklımız yok!

Beyoğlu, "iddialar vicdan sızlatıcı. Eşimin Belediye'de makamı ve yeri yoktur. Kardeşim'i tecrübelerinden yararlanmak için getirdim, dün istifa etti. Baldızım, 30 yıllık memur o da emekli oldu. Herşemiz şeffaf, saklı gizli işimiz yok" dedi.

Haberler 02.08.2019 - 12:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar Belediye Bakan AK Partili Hüseyin Beyolu, göreve geldiinde, deneyimlerinden faydalanmak amacyla Belediye Bakan Yardmcln getirdii kardei Haim Merdolunun dün itibariyle görevinden istifa ettiini söyledi.

Balar Belediye Bakan AK Partili Hüseyin Beyolu, göreve geldii Nisan ayndan bu yana 4 aylk süreçteki çalmalarn deerlendirmek amacyla kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

SOSYAL BELEDYECLE VURGU

Göreve balad gün, gönül ve sosyal belediyecilii esas aldklarn anlatan Beyolu, Göreve geldiimizden beri haftann her günü halkmzla iç içeyiz. Halkmzla güçlü bir gönül ba oluturduk. Sokak sokak, mahalle mahalle geziyoruz. Bugüne kadar 25 binden fazla evi ziyaret ettik. Belediyemizin imkanlar ve bazen de devletimizin desteini alarak muhtaç ailelere yardmc olduk. Sosyal belediyecilii ve gönül belediyeciliini ina ederek vatandalarmzn gönlünde yer almak temel önceliklerimiz arasndadr dedi.

LçEYE YAPILAN YOL VE KALDIRIMLAR

Balarda önemli projeleri hayata geçirmeye baladklarn ifade eden Bakan Beyolu, Karayollar Genel Müdürlüünün baka yerde yapmay planlad 60 milyon TLlik alt yap projesini, Balar ilçesinde yaplmasn saladklarn söyledi. Bakan Beyolu, konumasnn devamnda unlar söyledi:

Karayollar Genel Müdürlüünün 60 milyon deerinde alt yap hizmeti için ihale yaptn ve bu hizmetin baka yerde yaplacan örendik. Bunun üzerine hizmetin Balar ilçesine verilmesi için devreye girdik. Karayollar Bölge Müdürlüü ile görüerek hizmetin Balara verilmesini saladk. 60 milyon TL deerinde yol bakm ve kaldrm çalmalar için belediyemizin kasasndan tek kuru çkmadan bu deerli hizmet yerine getirilmi olacak. u anda çalmalar büyük bir titizlikle sürdürülüyor.

LçEDEK TARIM FAALYETLER

Meyve ve sebze üretimi için proje çalmalarna baladklarn kaydeden Bakan Beyolu, Fransa modelini esas alarak kent içi tarm hayata geçireceklerini ifade etti. Beyolu, öyle devam etti: Kentin belirli noktalarnda sat noktalarn oluturarak ucuz ve temiz organik ürünleri halkmzla buluturacaz. Yenihal bölgesinde 33 bin metrekarelik alanda uygulayacaz. çok amaçl ve modern bir park olacak. Tüm bunlarn yannda Balar için çok güzel projelerimiz var. Bunlar titiz bir çalmayla hayata geçirmek istiyoruz.

EMN BELEDYE LE HçBR LKS YOK

Bakan Beyolu, sosyal medyada hakknda iddia edilen konulara da deinerek, ei Dürdane Beyolunun belediye ile hiçbir ilikisinin olmadn, göreve geldiinde deneyimlerinden faydalandrmak için Bakan Yardmclna getirdii kardei Haim Merdolunun ise dün itibariyle istifa ettiini aktard.

Bakan Beyolu, Son zamanlarda sosyal medya üzerinden yüreimi, vicdanm szlatan bir alg ile kar karyayz. Bizim kimseden gizli saklmz yok ve olamaz da. 20 yllk eim olan Dürdane Hanm, benim bu hayatta en büyük destekçimdir. Fakat Dürdane Hanmn belediyede resmi veya gayri resmi hiçbir görevi yoktur. Haim Merdolu benim kardeimdir. Neden kendisini bakan yardmcs yaptm? çünkü biz bu göreve gelirken belediyeyi tanmyorduk.

KARDEM DÜN TBARYLE STFA ETT

Haim Beyin ise 10 yllk belediye ve 20 yllk eitim yöneticilii tecrübesi var. Tecrübesinden, bilgi ve birikiminden faydalanmak istedik. Bunu da kanunlara uygun ekilde yaptk. Fakat dün itibaryla kendisi kendi isteiyle istifa etmitir. Yerine bilgi ve birikimi ile takdir ettiimiz Recep Ergünü Bakan Yardmcl görevine getirdik. Bir dier konu eimin ablas ile ilgili. Kendisi Milli Eitimde 30 yllk memurluk ve yöneticilik tecrübesine sahip. Belediyemize memur olarak naklini gerçekletirdi. Ancak kendisine hiçbir görev vermedik. Dün itibaryla emeklilie ayrldn açklad. Onun getirelecei makama da, Peyzaj mühendisi olan, alannda uzman Ferit Tutiyi getirdi. Tuti, bakan yardmcl görevini ald. dedi.

Ana Sayfaya Git