Beytüşşebap yıllar sonra turistle buluştu

Terör olaylarının sone erdiği Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi, turist çekmeye başladı. Özellikle doğa tutkunlarının ilk tercihi olan ilçe, yerli turistlerin de ilgisini çekiyor.

Haberler 13.05.2019 - 02:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul, Ankara ve zmirden gelen bir grup yerli turist rnakn Beytüebap ilçesini görmek için kilometrelerce yol kat etti. Beytüebapa gelen turistler, lçe Belediye Bakan Habip Aan tarafndan karland. lçede bulunan dev elaleler, kaplca, ters lale bahçeleri, tarihi antik kent ve yöreye özgü kültürünü simgeleyen Jirki kilimini merak eden turistler, iki gün boyunca ilçeyi gezme frsat buldu.

Vatandalar turistleri evlerinde arlad

lçe sakinleri turistlere yöresel elbiseler giydirip yemekler ikram ederek misafirlerini evlerinde arlad. lçenin doas ve insanna hayran kalan turistler, herkesi Beytüebapa davet etti.

Beytüebap Belediye Bakan Habip Aan, turistlerin ilçelerine gelmelerinden dolay mutlu olduklarn söyledi. Aan, Ülkemizin deiik yörelerinden aabeyimiz, ablalarmz ilçemizi ziyaret ettiler. Bu organizasyonda Bin Bir stanbul Gezileri organizatörü Pembe Özdemir hanma ve rnak Üniversitesine çok teekkür ederim. Bizim de istediimiz buydu, artk ülkemizin deiik yerlerinden Beytüebapa gelip bu doal güzellikleri görmelerini istiyoruz. Onlarn bizleri bizlerinde onlar tanmak için bu tür faaliyetlerin olmasn istiyoruz. Böylece kaynap hep birlikte Türkiye olmak istiyoruz. Artk ilçemiz terörle deil bu güzel olaylarla bu güzel ziyaretlerle anlsn istiyoruz. Bu organizasyonda emei geçenlere teekkür ediyoruz. Tüm Türkiyeyi ilçemize davet ediyoruz dedi.

Herkesin gelmesi için elimden geleni yapacam

Tur organizatörü Pembe Özdemir, bölgenin pek gelinen bir yer olmadn ama kendilerinin Beytüebap ziyaret etmek istediklerini söyledi. Özdemir, lk defa Beytüebapa geldik. çar yaptmda buraya gelmek isteyen cesur insanlar çkt. Burann misafirperverlii, doas muhteem herkesi buraya çekmek için elimden geleni yapacam. nallah her yl bunu kalc hale getireceiz diye konutu.

zmirden gelen emekli öretmen Betül Uzun, farkl bir bölgede olmann sevincini yaadn belirtti. Uzun, Yllardr turist rehberlii yapyorum. Son dönemlerde Dou illerine gelmek istedik. Özellikle bu bölgeye gelmek istiyordum. Buraya gelin herkesi buralara bekliyoruz, doas harika eklinde konutu.

lçede bulunan çok Amaçl Toplum Merkezinde hediyelik eya alan turistler yöresel kyafet giyerek hatra fotoraflar çektirdi. Turistler, rnak ve bölgesini gezdikten sonra Hakkariye doru yola çkt.

Ana Sayfaya Git