BİK desteği uzatıldı!

BİK, basın kuruluşlarına Kovid-19 destek paketi süresini 30 Haziran'a uzattı

Haberler 21.04.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Basn lan Kurumu (BK), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn sürecinde resmi ilan ve reklam alan süreli yaynlarn yerine getirmek zorunda olduu artlardan olumsuz etkilenmemeleri ve gazetecilik faaliyetlerini eksiksiz sürdürebilmeleri için ald tedbirleri, 30 Hazirana kadar uzatma karar aldn duyurdu.

BKten yaplan açklamada, resmi ilan ve reklam yaynyla alakal süreli yaynlarn salgndan minimum etkilenmesi ve mevzuat yükümlülüklerinin yerine getirilememesi nedeniyle gazetelerin maduriyet yaamamalar için BK Genel Kurul kararnn 1, 2 ve 3. maddelerinin, 30 Hazirana kadar uzatld kaydedildi.

Açklamada, süreli yaynlarn mevzuat gerei yerine getirmek zorunda olduu fiili sat, teslim yükümlülüü, kadro says ve benzeri artlar kapsayan kararlar u ekilde sraland:

BASINA DESTEK HAZRANA KADAR UZATILDI

- 25.08.1999 tarihli ve 4447 sayl sizlik Sigortas Kanununun ksa çalma ve ksa çalma ödeneine ilikin Ek 2. maddesi kapsamnda yaplan uygulamalardan yararlanan gazetelerin kadrosunda görev yapan fikir içileri, Türkiye Kurumunun izni ölçüsünde gazetelerin asgari kadrosunda tam ve eksiksiz olarak çalm kabul edilecek.

- Gazetelerin Resmi lan ve Reklamlar ile Bunlar Yaynlayacak Süreli Yaynlar Yönetmeliinin 46, 66, 72, 73, 79 ve 81. maddelerine göre aranlan fiili sat adedine (bask-bayi-abone vs.) ilikin düülerde salgn mücbir sebep olarak deerlendirilecek ve anlan maddelerdeki fiili sat adetleri artlar uygulanmayacak.

- Resmi ilan ve reklam yaynyla alakal gazeteler ile yalnz reklam yaynlama hakkn haiz süreli yaynlar, yayn yerlerinde yetkili makamlarca sokaa çkma kstlamas uygulanmasna karar verilen günler için Resmi lan ve Reklamlar ile Bunlar Yaynlayacak Süreli Yaynlar Yönetmeliinin 27. maddesinin birinci fkrasnn b, ç, d ve bentlerinden muaf tutulacak.

Ana Sayfaya Git