Bilgi paylaşımla gelişir!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan farklı illerde görev yapan hocaların birbirleriyle kaynaşması ve yapılan faaliyetlerin paylaşılması amacı ile program düzenlendi.

Haberler 26.10.2019 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Türkiyenin farkl illerinde görev yapan din görevlilerinin birbirleriyle kaynamas, yaplan faaliyetlerin paylalmas ve görev yerlerinde yaanan sorunlara çözüm önerileri bulmak amacyla program gerçekletirildi.

Kayapnar lçe Müftülüü konferans salonunda gerçekletirilen program, Ulu Camii Müezzin Kayym akir Gökhanerin Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Program, Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayrn yapt açl konumas ile devam etti. Karabayr, düzenlenen Bilgi ve Tecrübe Paylam Programndan dolay katlmclara teekkür etti.

l Müftüsünün konumasndan sonra Bakanlk müaviri Ömer Aydn, günün anlam ve önemine ilikin konuma yapt. Diyanet leri bakanlnda çalan her bir personelin Diyanet camiasn temsil ettiini ve ona göre hareket etmesi gerektiini belirtti.

çocuklarn bir eyi severken ona aidiyet duygusu ile yaklamas gerektiini belirten mam Hatip Mehmet enyiit, Bunun için kayt yaparken örencilerimize tiörtler verdik, tiörtlerin üzerinde de camimizi ve Yaz Kuran kursunu anlatan yazlar yazdk, böylece çocuklarda camiyi sahiplenmek için bir aidiyet duygusu geliti dedi.

çocuklara devamllk kuponu vererek camiye olan ilgilerini arttrdk

Camiye gelen çocuklara hediye verildiini söyleyen enyiit, örencilerden devamllk süresine uyanlara kuponlar verildiini ve böylece çocuklarn camiye ilgisini artrmay hedeflediklerini belirtti. Piknikler düzenleyerek çocuklarn açk havada dinlenmelerini saladklarn ifade eden enyiit, piknik alanlarnda Kuran dersleri vererek ders aralarnda ip atlama, çuval atlama ve benzeri oyunlar oynatarak birbirleriyle kaynamalarn saladklarn aktard.

Camilerde fakir-zengin, çocuk-kadn, her gruptan insanlarn bir araya geldii, istek ve arzularn dinlendii ortamlarn oluturulmas gerektiini hatrlatan mam Hatip Mehmet Keskin, nsan karakterinin yüzde yetmiinin 0-7 ya aralnda belirginletiini söyledi. Bu nedenle 4-6 ya grubuna önem verilmesi gerektiini, her geçen gün farkl etkinlikler ve faaliyetleri yürütmek suretiyle çocuklarn arttn ifade etti.

Caminin bir bölümünde kitap-kahve ad altnda kütüphaneler kurduk

Örencilerin artk klasik kütüphane istemediklerini dile getiren Keskin, çocuklarn ve gençlerin camiye olan ilgilerini arttrmak amacyla caminin bir bölümünde kitap-kahve ad altnda kütüphaneler kurulduunu vurgulad.

Keskin, örencileri kitap okumaya tevik ettiklerini, okumu olduklar kitaplarn kritiini yaptklarn, takldklar sorulara müzakere metodu ile cevap aradklarn belirterek örencilerin camiye ilgilerini arttrmaya dikkat ettiklerini belirtti.

2012de görev yapt caminin 100 metrekare olduunu ve ilk Yaz Kuran kursunda 8 tane örencisinin bulunduunu aktaran Mahmut Kaçar ise, çocuklar camiye çekmek için mahalleliye karanfil datarak camiye olan baklarn deitirdiini ve u an için 700 tane örenciye kayt yaptklarn aktard.

Ana Sayfaya Git