Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu başladı

Büyükşehir Belediyesi, kalifiyeli eleman yetiştirmek ve istihdama katkıda bulunmak amacıyla açtığı Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu, 25 kursiyerin katılımıyla başladı. Toplam 384 saat eğitim görecek kursiyerlere, MEB onaylı sertifika verilecek.

Haberler 03.04.2017 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eitim Kurslar kapsamnda Sümerpark Ortak Yaam Alan dersliklerinde açt Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu, 27 Martta balad. Kurstan kadn ve erkek olmak üzere toplam 25 kii faydalanyor. Hafta içi her gün 08.00-13.00 saatleri arasnda devam eden kurs, haziran ay sonunda tamamlanacak.

Kursun ilk aamas

Kursta kursiyerler ilk aamada, salkl ve etkili iletiim kurmak, örenme ihtiyaçlar dorultusunda bilgi ve veri toplamak, Uygulanabilir giriimci (i) fikirler üretmek, giriimci (i) fikri gelitirmek ve planlamak, iletme kurma ve gelitirmeyle ilgili faaliyetleri yürütmek, içi sal mevzuatna uymak ve i güvenlii önlemlerini almak, çevreye kar duyarl olmak ve çevreyi korumak ve kendini gelitirerek karlat problemleri çözmek konularnda 80 saat eitim alacak.

304 saat temel eitim verilecek

Temel eitimler dnda kursiyerlere, mesleki alanla ilgili defter ve belgeleri temin ve tasdik ettirmek, fatura ve fatura yerine geçen belgeleri düzenlemek, iletme defteri düzenlemek, Türk Ticaret Kanununda yer alan belgeleri düzenlemek ve menkul kymetleri seçmek, bilanço düzenlemek, büyük defter ve mizan düzenlemek, varlk hesaplarn kaydetmek, kaynak hesaplarn kaydetmek, paket program kurmak ve ayarlarn yapmak, cari hesap ilemleri yapmak, çek senet takibi yapmak, ön muhasebe ilemleri yapmak konularnda 304 saat eitim verilecek.

MEB onayl sertifika verilecek

Kursu baaryla tamamlayan örencilere, Milli Eitim Bakanl (MEB) onayl sertifika verilecek. Kursiyerlere KUR, tarafndan kursa devam ettii günler baz alnarak günlük 20 TL ücret ödenecek ve kursiyerlerin salk sigortalar yatrlacak.

Ana Sayfaya Git