Bilici gözaltında

Aralarında, İHD Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici'nin bulunduğu sivil toplum kuruşu üyelerinden 11 kişi gözaltına alınırken, 5 kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor.

Haberler 16.03.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan Haklar Dernei (HD) Genel Bakan Yardmcs ve Diyarbakr ube Bakan Raci Bilici, dün sabah evinde yaplan arama sonras gözaltna alnd. Bilincinin yansra aralarnda 11 Sivil Toplum Kuruluu üyesi de gözaltna alnd.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda nsan Haklar Dernei Genel Bakan yardmcs ve Diyarbakr ube Bakan Raci Bilicinin evinde arama yapld. Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerinin aramasnn arndndan Raci Bilici, gözaltna alnd. Salk kontrolundan geçirilen Bilici, Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesine götürüldü.

BASAVCILIK: 11 ÜPHEL GÖZALTINA ALINDI

Bilicinin de aralarnda olduu 11 sivil toplum kuruluu üyesi daha gözaltna alnrken, 5 kiinin ise yakalanmas için çalmalarn sürdüü açkland.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca konu ile ilgili yaplan açklama öyle: Cumhuriyet Basavclmzca yürütülmekte olan soruturma kapsamnda; PKK/KCK Terör örgütüne müzahir olarak kurulan kurumlar arasnda bulunan ve bu yönde faaliyetler içerisinde yer ald deerlendirilen sivil toplum kurulular üyesi ahslarn faaliyetlerinin deifre edilmesi ve PKK/KCK terör örgütü ile balantlarnn tespitine yönelik elde edilen bilgiler dorultusunda 16 üpheli ahsn yakalanmas amacyla 15 Mart 2017 tarihinde operasyon gerçekletirilmitir. Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn koordinasyonu ve talimatlar dorultusunda Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü ekiplerince gerçekletirilen operasyon sonucunda Y.K., E.Ü., Ö.G., M.R.B., M.S.B., M.B., O.D., S.P., M.E.M., M.V.A. ve H.E., isimli 11 üpheli ahs yakalanarak gözaltna alnm olup, 5 üpheli ahsn ise yakalanmasna yönelik çalmalar devam etmektedir. Cumhuriyet Basavclmzca yürütülen soruturma devam etmekte olup, safahat ve sonucu hakknda ayrca bilgi verilecektir.

HDDE BASIN AçIKLAMASI

Bilicinin gözaltna alnmasna ilikin HD yöneticileri tarafndan dernek binasnda basn toplants düzenlendi. nsan Haklar Savunucularna Dokunma pankartnn açld toplantda HD Bölge Temsilcisi Abdüselam nceören hazrlanan basn metnini okudu. nceören, Bilicinin evine yaplan polis basknndan sonra gözaltna alndn ve soruturma dosyasnda kstllk karar olduu gerekçesiyle suçlamann ne olduu konusunda kendilerine bilgilendirme yaplmadn söyledi. nceören, Bilicinin derhal serbest braklmas çarsyla açklamay sonlandrd.

Ana Sayfaya Git