Bilim adamları Sefertepe'de!

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Eskikale Mahallesi Yukarı Darık sokakta, binlerce yıllık tarihe sahip olan Göbeklitepe’ye benzerliği ile dikkat çeken Sefertepe, bilim insanlarının ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Haberler 22.09.2021 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Neolithic Project Ta Tepeler organizasyonu kapsamnda yurt içi ve yurt dndan çok sayda bilim insani Viranehirde binlerce yllk tarihe sahip olan Sefertepeyi ziyaret etti.

Heyeti, Viranehir Belediye Bakan Salih Ekinci ve belediye meclis üyeleri karlad.

BLM ADAMLARI

Bilim insanlarndan oluan heyet, yaklak 4 ay önce stanbul Üniversitesi Öretim Üyesi Doç. Dr. Emre Güldoann bilimsel danmanlnda yaplan arkeolojik kaz çalmalarndan sonra, Sefertepeyi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. stanbul Üniversitesi Öretim Üyesi Doç. Dr. Emre Güldoan, Sefertepe tarihi ve yaplan kaz çalmalar ile ilgili heyete bilgi verdi.

Heyetle yakndan ilgilenen ve sohbet eden Viranehir Belediye Bakan Salih Ekinci, Sefertepenin Göbeklitepeye benzerliine dikkat çekerek, yaplacak kaznn insanlk tarihi adna yeni keiflere vesile olabileceini kaydetti.

Sefertepenin ziyaret edenleri büyüleyen bir atmosfere sahip olduunu ifade Bakan Ekinci, kaz sonuçlar sonucu gün yüzüne çkan tarihin heyecan verici olduunu söyledi. Sefertepede balatlan kaz çalmalarna destek olan herkese teekkür eden Ekinci, kaz sonucu gün yüzüne çkarlacak tarihin ilçe turizmine, ekonomisine, ilçenin tantmnda ve bölgeye olumlu etkileri olmas temennisinde bulundu.

lçede yeralt tarihinin gün yüzüne çkarlmas için her türlü destei vereceklerinin altn çizen Bakan Ekinci, ziyaretlerinden ötürü heyete teekkür etti.

Yaklak 2 saat süren ziyaretin ardndan Viranehir Belediyesi tarafndan heyete çeitli ikramlarda bulunuldu.

Ana Sayfaya Git