Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz: Şubat sonrası okullar açılabilir

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Türkiye’de acil kullanım onayı ile uygulamaya giren Çin’li Sinovac’ın geliştirdiği CoronaVac aşısının uygulanmasıyla beraber ilk hedeflerden birinin okulları açmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yavuz, aşılamaların başlaması ve bir yandan da kısıtlamaların devam etmesiyle günlük vaka sayılarında istenen düşüş yaşandığı takdirde ilk hedefin okulların açılması olacağını söyledi.

Haberler 19.01.2021 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap imek Yavuz, Türkiyede acil kullanm onay ile uygulamaya giren çinli Sinovacn gelitirdii CoronaVac asnn uygulanmasyla beraber ilk hedeflerden birinin okullar açmak olduunu söyledi. Prof. Dr. Yavuz, alamalarn balamas ve bir yandan da kstlamalarn devam etmesiyle günlük vaka saylarnda istenen düü yaand takdirde ilk hedefin okullarn açlmas olacan söyledi.

Prof. Dr. Yavuz, yüksek risk altndaki salk çalanlar hariç, hastal geçirenlerin 6 ay boyunca a olmasna gerek olmadn belirtti, inaktif ann 28 gün arayla yaplmasnn etkinlik düzeyini çok daha fazla yükselttiini söyledi.

Ana Sayfaya Git