BİMER'e başvuran vatandaşa Belediye'den cevap: Söylediğin her şey yalan

Mardin’in merkez Artuklu İlçesi'ne bağlı Hüyüklü Köyü'nde yaşayan Vedat Özdaş, BİMER'e başvurarak, köylerine yakın Katı Atık Tesisi'nin yeterli kontrol ve ilaçlama yapılmadığı için insan sağlığını tehdit ettiğini öne sürüp şikayetçi oldu. Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşler Daire Başkanlığı'ndan Özdaş'a, "Koku dışında söylediğin her şey yalandır" cevabı verildi.

Haberler 31.07.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Artuklu lçesine bal Hüyüklü Köyünde oturan Vedat Özda, köylerine 7 kilometre uzaklktaki Mardin Büyükehir Belediyesine bal Kat Atk Tesisinin yeterli muhafaza, kontrol ve ilaçlama yaplamadndan insan saln çok ciddi derece tehdit ettii, çok kötü ve pis koku yayd gerekçesiyle BMERe ikayet bavurusu yapt. Vedat Özda BMERe yazd dilekçede öyle dedi:

Mardin Artukluya bal Hüyüklü Köyünde ikamet etmekteyim. Bizim köye yaklak 7- 8 kilometre uzaklkta bulunan ve 4- 5 sene önce belediye tarafndan Zeytinli Köyünde yaptrlan sözde Kat Atk tesisi yeterli muhafaza, kontroller ve ilaçlama yaplamadndan insan saln çok ciddi derece tehdit etmekte, çok kötü ve pis koku yaymaktadr. Köyümüze bu kadar uzak olmasna ramen buraya kadar koku vermesinden tahmin ederseniz ki, oras imdi ne haldedir ve biz ne haldeyiz. Daha önce de BMER üzerinden ikayette bulundum ancak hep geçici çözümler sundular ve ilaçlama yapldn söylediler. Biz artk kesin bir çözüm istiyoruz. Dar çkamyoruz ve temiz hava alamyoruz.

MARDN BÜYÜKEHR BELEDYESNDEN OK EDEN CEVAP

BMER araclyla Mardin Büyükehir Belediyesi Salk ler Daire Bakanl tarafndan Özdaa gönderilen cevap yazsnda ise u ifadelere yer verildi:

T.C Babakanlk letiim Merkezi BMERe yapm olduunuz 1700988159 sayl bavurunuz, 25 Temmuz 2017 tarihinde Salk ler Daire Bakanl tarafndan cevaplanmtr. Zeytinli Köyü her gün ilaçlanmaktadr. Her gün ilaçlandna dair elimizde muhtarla imzalattmz ilaçlama tutanaklar mevcuttur. Koku dnda söylediin her ey yalandr. Kat atk her gün ilaçlanyor, tutanaklar mevcuttur. Ayrca koku için yaplacak bir eyimiz yok onu çevre Daire Bakanlna müracaat etmeniz lazm. Kat atk onlara aittir.

RESM KURUMA YAKIMIYOR

Cevap karsnda ok yaadn belirten Vedat Özda, karlat durumun devlet ciddiyetine yakmadn söyledi. Kendisi ile alay edilircesine verilen cevabn masa banda yazlp gönderildiine inandn söyleyen Özdaöyle dedi:

Keke gelip yerinde inceleselerdi. Bölgedeki bütün köyler zor durumda. Bu ekilde bir ciddiyetsizlik olmaz. Bana verilen cevap Babakanlk üzerinden geldii için, adeta Babakan adna verilen cevaptaki bu ifadelerin hiç biri resmi kuruma yakmyor. Bir kurum ve bir olay üzerinde en doal hakkm olan ikayetime verilen cevabn bu olmamas gerektiini düünüyorum.

Ana Sayfaya Git