Bingöl balı dünyaya açılıyor

Valilik öncülüğünde 11 Ekim'de başlayacak "Uluslararası Binşifa Bingöl Bal Festivali"ne 8 ülkeden 160'a yakın bilim insanı ve araştırmacının katılması bekleniyor.

Haberler 08.10.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl balnn tantm ve üreticilerin desteklenmesi amacyla 11 Ekimde Uluslararas Binifa Bingöl Bal Festivali düzenlenecek.

Valilik öncülüünde belediye, Bingöl Üniversitesi, Arclar Birlii ve çeitli kurumlarn i birliiyle Bingöl Üniversitesinin merkez kampüsünde gerçekletirilecek festivalde ar ürünleri tantlacak, Bingöl Arclar Birliine kaytl arclar ürettikleri ballarla birincilik için yaracak.

Bingöl Üniversitesi Merkezi Aratrma Laboratuvarnda Türk Gda Kodeksi Bal Tebliindeki analiz kriterlerine göre 12 kiilik komisyon tarafndan teste tabi tutulacak numunelerden dereceye girecek ballar festivalin ikinci gününde ilan edilecek.

- Uluslararas Arclk Kongresi

Festival ile e zamanl olarak Bingöl Üniversitesi Pilot Üniversite Koordinasyon Merkez Birimi (PKOM) tarafndan Uluslararas Arclk Aratrmalar ve Sürdürülebilir Krsal Kalknma Stratejileri konulu kongre düzenlenecek.

Kongrede ar biyolojisi, ar sal, ar floras, arclk ekonomisi, arclk teknolojisi, ar ürünleri, ar biyoteknolojisi, ar ve çevre kirlilii gibi konularda 120yi akn tebli sunulacak.

Kongreye 8 ülkeden 160a yakn bilim insan ve aratrmacnn katlmas bekleniyor.

Festivalde Ferhat Göçerin de aralarnda bulunduu birçok sanatç konser verecek.

Ana Sayfaya Git