Bingöl Devlet Hastanesi hizmete açıldı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "16 Nisan'da milletin sözünün üstüne başkasının hiç söz söylemeyeceği bir Türkiye'ye uyanacağız. Bu Bingöl'ün, 80 milyon Türkiye'nin eseri olacak." dedi.

Haberler 09.04.2017 - 13:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Akda, 250 yatakl Bingöl Devlet Hastanesinin açl törenine katlmak üzere geldii Bingöl Havalimannda AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz, Vali Yavuz Selim Köger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmiolu, Kalknma Bakan Yardmcs Yusuf Cokun ve Belediye Bakan Yücel Barakazi tarafndan karland.

Saray Mahallesinde düzenlenen törende konuan Bakan Akda, salk ailesinin ifaya vesile olmas için Bingölün güzel bir frsata kavutuunu söyledi.

Akda, ifann Allahtan olduuna iaret ederek, ifay doktorlar, hemireler, hastaneler cihazlar veremez. Bizim vazifemiz bu ifay Cenabhakkn vermesi hususunda vesile olmak, bunun için gerekli tesisleri yapmak, cihazlar koymak, çalanlar temin etmek ve sizin hizmetinize takdim etmektir. ifadelerini kulland.

Türkiyenin salk alannda büyük deiim ve dönüüm yaadn vurgulayan Akda, eskiden hamileler için dahi ambulans verilmezken, bugün bütün hastalar için gerektiinde hava ambulanslar tahsis edildiini vurgulad.

Saln çok önemli bir mesele olduunu kaydeden Akda, çünkü hamile annemizin karnndaki bebekten kabre gidene kadar hep salkla ilgili ihtiyaçlarmz oluyor. nsan hastalanmadan da hastaln kymetini anlamyor. Hastalanp da eer ihtiyaç duyduunuz salk hizmetine eriemezseniz asl felaket de o zaman balyor. dedi.

- Büyük Bingöl Devlet Hastanesi müjdesi

Bingölün 30 yllk salk binas ihtiyacn karlayacak ekilde yeni bir hastane binas yaplaca müjdesini veren Akda, yaplacak hastanenin Bingöl ölçeinde ehir Hastanesi olacan ifade etti.

Akda, öyle konutu:

Eski hastane binamz bu hastanenin yannda yavrusu gibi kalm. Oras 20 bin metrekare, bu hastane 43 bin metrekare ama gerçekten bu yetmez. Bir defa iki hastanenin birbirinden uzak oluu ilerimizi çok zorlatryor. u anda resmi açln yaptmz 250 yatakl Bingöl Devlet Hastanemizin bulunduu alan genileterek, Bingöl için Allahn izniyle en az 30 sene salk hizmetleri, hastanecilik hizmetleri en mükemmel bir ekilde gerçekletirecek büyük bir kampüse dönütüreceiz. Bir anlamda sayn Cumhurbakanmzn ehir hastaneleri olarak ifade ettii hastanelerin Bingöl ölçeindeki bir örneini de burada yapm olacaz.

Eski hastanede bir odada 6 yatak bulunduunu hatrlatan Akda, yeni hizmete giren hastanede ise 1 odada iki yatak, daha sonra ina edilecek hastanede ise her odada bir yatak olacan aktard.

Bakan Akda, Bingöl Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesinin de yeni yaplacak hastaneye tanacan, mevcut binann ise baka amaçlarda kullanlmas için Bingöle hediye ettiklerini bildirdi.

Türkiyenin her türlü engele ramen gücünü güç katarak yoluna devam ettiini belirten Akda, FETÖsü, PKKs, onlarn arkasnda duran Avrupadaki baz derin devlet yaplara, her türlü engellemeye ramen milletin kutlu yürüyüüne devam ettiini dile getirdi.

- Cumhurbakanl hükümet sistemi

Salk Bakan Akda, 16 Nisanda yaplacak referanduma ilikin, mevcut sistemi hastane binas modeliyle örnek verdi.

Yeni cumhurbakanl sistemiyle Türkiyede ilerin daha iyiye gideceine inandklarn anlatan Akda, öyle dedi:

Biz binann temelini yeniden kuruyoruz. Cumhuriyetimize sahip çkarak bir binann temelini yeniden kuruyoruz. Allah korusun u hastanemizin binasnn temeli salam olmazsa, bu bina ufak bir sarsntda ne olur, göçer gider. Onun için bu içinde bulunduumuz sistem, hep parlamenter sistem diye konutuumuz bir sistemin çok zayf taraflar var.

Mevcut sistemin zayf taraflar olduu için 1960ta darbe yaplarak Menderesin asldn kaydeden Akda, zayf taraflar olduu için 1980de darbe yapldn, 28 ubatta millettin cannn okunduunu dile getirdi.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz da 250 yatak kapasiteli yeni Bingöl Devlet Hastanesinin hizmete açlmasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Bingölün salk alannda olduu gibi havaliman, duble yollar, üniversite ve eitim tesisleriyle kabuklarn krmaya baladn anlatan Ylmaz, saln 15 yllk AK Parti iktidarnn yüz ak olduunu söyledi.

Salk alannda Türkiyenin dünyada örnek gösterildiini dile getiren Ylmaz, 2002 ylnda salk hizmetlerinden memnun musunuz? diye vatandaa sorduumuzda yüzde 38 memnunuz diyordu. Bugün yüzde 75i memnunuz diyor. Geçmite hastaneler, salk hizmetleri herkese açk olmad için insanlar hastaneye gitmeye çekinirlerdi. imdi hizmet kalitesi arttkça hastaneye çok daha youn bir ilgi var. diye konutu. Daha sonra Bingöl Devlet Hastanesi hizmete açld.

Ana Sayfaya Git