Bingöl'de 4 bin 500 arı kovanı ile 200 kuzine dağıtıldı

Bingöl', Murat Nehri su havzasında yer alan Elazığ, Muş ve Bingöl illerinde doğal kaynak bozunumunun önüne geçilmesi amacıyla yürütülen "Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi" kapsamında vatandaşlara, 4 bin 500 arı kovanı ile 200 kuzine sobası dağıtıldı.

Haberler 08.11.2016 - 08:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Yavuz Selim Köger, l Orman let Müdürlüünün Düzaaç mevkisindeki fidanlnda düzenlenen törende yapt konumada, Orman ve Su leri Bakanlnn yatrmlarna deindi.

Devletin tüm kurumlar gibi orman tekilatnn da milletin hizmetinde olduunu aktaran Köger, Bugün 200 kuzine soba ve 4 bin 500 ar kovan datlyor. Mikro havza projesinde maallah her ey var. Ahr yapmndan sera yapmna, sebze yetitiriciliinden evlerin izolasyonuna, köy içlerindeki kilit parke ilerine kadar her ey var. çok güzel hizmetler geliyor, vatandalardan beklenilen köylerde huzur içerisinde, bereket içerisinde, mutluluk içerisinde üretim yapmalardr. Devlet üretken bir hayat hedefliyor. Burada hedeflenen sizlerin hayat koullarn iyiletirmek, üretkenliinizi arttrmak ve ürettiinizi çoluk çocuunuzla tüketmenizdir. ifadelerini kulland.

Elaz Orman Bölge Müdürü Ziya Polat da uzun süreden beri yürüttükleri Murat Havzas Rehabilitasyon Projesi kapsamnda kuzineli soba datmna baladklarn söyledi.

Proje kapsamnda ilk defa Bingölde ar kovan datm yapacaklarn aktaran Polat, unlar kaydetti:

Bizim amacmz hem Bingöle has olan Bingöl balnn üretilmesi, gelitirilmesi hem de bu havzada yaayan vatandalarmza katk salamaktr. Bu anlamda iletme müdürlüümüz ve personellerimiz çok youn çaba sarf etmektedir. 2016 ylnda Bingölde yaklak bin eve izolasyon yaptk, bunun yan sra 25 ahr, yem bitkileri, sebze üretimi gibi destekler saladk.

Konumalarn ardndan, vatandalara ar kovan ve kuzineler datld.

Ana Sayfaya Git