Bingöl'de Kıbrıs Barış Harekatı gazilerine madalya

BİNGÖL'de, Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 37 gaziye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Mücadele Madalyası ve Beratı verildi.

Haberler 03.07.2019 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde 1947 ylnda Kbrs Bar Harekatna katlan 37 gaziye KKTC Milli Mücadele Madalyas ve Berat verildi. Madalya törenine Vali Kadir Ekinci, 49uncu Tugay Komutan Albay Ali Olcay Küçüktepe ile davetliler katld. Törende konuan Vali Kadir Ekinci, Kbrsta o dönem vatandalara büyük eziyetlerin yaatldn belirterek unlar söyledi:

1974 ylna gelindiinde Yunanistanda darbeci yönetimin Kbrsta darbe yapmasyla birlikte adada yaayan kardelerimize youn bir zulüm ve katliam balamt. O sürede göz bebeimiz olan Türk Silahl Kuvvetleri denizden, havadan ve karadan ei benzeri görülmemi çok ksa sürede icra edebilecei bir operasyon planlad. Operasyonda orada sadece vatandalarmza deil, Rumlar için de bar daim kld.

Kbrs gazilerinden Musa Budraç (66) da, 1974te katld Kbrs Bar Harekatndaki anlarn anlatarak, Devletimiz var olsun, sa olsun bizi unutmad. Bugün bize madalya tevcih ettiler teekkür ediyoruz. O gün bu günleri meydana getirir. O gün orada olmasaydk bugün Akdenizde konulanmazdk, hareketsiz kalrdk. Bugünü ve yarn düünerek hareket oldu. Kbrs harekat yine olursa ayn ekilde yine gideriz diye konutu.

Ana Sayfaya Git