Bingöl'de lale zamanı

Bingöl Ovası'nda doğal olarak yetişen ve bölgeyi adeta kırmızıya boyayan laleler, görenleri büyülüyor.

Haberler 26.04.2018 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her yl nisan aynda Bingöl Ovasnda doal olarak yetien krmz laleler, görsel ölen oluturuyor.

Kent merkezine 24 kilometre mesafedeki Gözeler köyü mevkisinde açan krmz laleleri görmek için her gün çok sayda kii, bölgeye geliyor.

Son zamanlarda amatör fotorafçlar, çektikleri lale fotoraflarn sosyal medyada paylalarak bölgenin tantmna katk salyor.

Bölgede arclk yapan köy sakinlerinden Hzr Ali Beyazyldrm, yörede doal olarak yetien lalelerin nisan aynda muhteem bir görüntü oluturduunu söyledi.

Vatandalarn bu esiz manzaray izlemek için bölgeye akn ettiini anlatan Beyazyldrm, öyle konutu:

Buras gerçekten bir doa harikasdr. Her yl nisan aynda balayarak mevsimin geliimine göre maysn ilk haftasna kadar bu güzelim laleler burada çkar. Bu laleler bahar mevsiminin güzellikleriyle daha bir güzelleir. Baharda yamur fazla olursa bu laleler daha güzel geliir. Bingöl Ovasnn yars bu güzel lalelerle süslenir.

Yörenin tantmnn yaplmasn isteyen Beyazyldrm, yi bir tantm yaplrsa mevsiminde buras güzel bir piknik alan olabilir, insanlar burada güzel vakit geçirebilir. Lalelerin Türkiyeye tantlmas çok güzel olur. Yöreye de katks olur. dedi.

- Lale devrinde yayormuum gibi hissettim

Laleleri görmek için bir grup çocukla Gözeler köyüne gelen Hatice Baouz da baharda Bingölün dört bir yannn çiçeklerle süslendiini belirterek nisan aynda açan krmz lalelerin görülmeye deer olduunu söyledi.

Baouz, unlar söyledi:

Buraya geldiimde lale devrinde yayormuum gibi hissettim. Gerçekten içime çok güzel ilham geldi. Asl laleler bizim memleketimize aittir. stanbulda doal deil yapay olarak üretiliyorsa da bizim memleketimizde Allah vergisi doal yetiiyorlar. Bu güzelliin herkesçe bilinmesini istiyor, herkesi buraya davet ediyorum.

Ana Sayfaya Git