Bingöl'e mevsimin ilk karı düştü

BİNGÖL'ün Yedisu İlçesi ve merkeze bağlı Kuruca Köyü'ne mevsimin ilk kar yağışı düştü. Kar yağışının olduğu yerler, beyaz örtü ile kaplandı.

Haberler 02.11.2016 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl merkez ve ilçelerinde birkaç gündür etkili olan saanak ya, yerini yüksek kesimlerde kar yana brakt. Hava scaklnn dütüü kentte, kar ya nedeniyle beyaza bürünen Yedisu lçesi ve merkeze bal Kuruca Köyü beyaza büründü. Kar ya nedeniyle hava scakl da yüksek kesimlerde büyük oranda düü kaydetti.

KARLIOVADA KAR KALINLII 10 SANTM GEçT

Mmevsimin ilk kar ya ardndan Karlova lçesinde de yaan yln ilk kar ile ilçe merkezinde kartpostallk görüntüler olutu. Karlovada dün sabah etkili olan youn kar ya ile ilçe adeta beyaza boyand. lçe merkezinde 10 santimetreyi bulan kar kalnlnn yüksek kesimlerde daha fazla olduu bildirildi. Ulamda aksamalar nedeniyle çevre köylerden birçok kii ilçe merkezine gelemedi.

ELAZIA DA KAR YADI

Elazn Sivrice lçesine sabah erken saatlerinden itibaren yüksek kesimlere kar yamaya balad. Sivrice lçesindeki Hazar baba Da ve merkeze bal Mastar Da ile Arcak Dalar kar ya nedeniyle beyaza büründü. Meteoroloji 13üncü Bölge Müdürlüü, Elaz Bölgesel Tahmin ve Uyar Merkezi, karla kark yamur, iddetli rüzgar ve don uyars yapt.

Ana Sayfaya Git