Binlerce asker kırsalda alarm!

Diyarbakır kırsalında 1200 asker ve korucu ile büyük operasyon başlattı. Dört ilçeye bağlı 71 köy ile 107 mezra yasaklı bölge ilan edildi.

Haberler 15.02.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulp, Silvan, Hazro ve Lice ilçeleri krsalnda yeralan 71 köy ve 107 mezra krsalnda, dün sabah saatlerinde ilan edilen sokaa çkma yasandan sonra, PKKl teröristlere ve ibirlikçilerine yönelik büyük bir operasyon balatld. Bayrak-77-Jandarma Astsubay Üstçavu Hüseyin Gümü ad verilen operasyona, 1200 jandarma özel harekat ve güvenlik korucusu katlrken, operasyona insansz hava araçlar (HA), yüz tanma ve takip termal özellikli drone ve helikopterler de havadan destek verdi.

OPERASYON ALANI GELYOR

Operasyon kapsamnda ilçe ve baz köy yollarnda güvenlik noktalar oluturulurken yetkililer, ilan edilen sokaa çkma yasann köy ve mezralarda yaayan insanlarn yaamn etkilemediini, sadece bunlarn krsal alana çkn yasakladn söyledi. Dört ilçeye bal 178 köy ve mezrada bugün sabah saatlerinde balatlan operasyonda, iz süren ve kokuya duyarl köpeklerin de görev ald görüldü.

Büyük operasyonla ilgili yaplan açklamada devam ile öyle denildi:

TE YASAK LAN EDLEN MAHALLELER

Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla, 5442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, belirtilen bölgelerde Silvan ilçesine bal olan; Dolapldere, Daçlar, çaldere, Bayramba, Altnkum, Babakaya, Ormand, Keklikdere, Onbalar, Boyunlu, Üçbasamak, Gürpnar, Kayadere, Arköy, Kazanda, Tapnar, çidemli, Demirkuyu, çatakköprü, Eskiocak. Bahçe, Görentepe, Karahac, Otluk, Gündüzköy, Susuz, çardakköy, Eskiköy, Babüyük ve Kumgölü köyleri ile Erkenciler, Ergeçiti, Aababakaya, Kayaba, Alakuak, Kaso, Yukarbakaya, Mirenge, çalönü, çelikler, çatak, Dönenkaya, Esenyol, Özlüce, Tarakl, Darseven, Usluca, Toklar, Boazönü, Bakaya, çavudam, Yamaç, çayyata, Daarck, Dorukard, Yaykl, Ayranc, Gördük, Susam ve Köksüren mezralar,

KULP BÖLGESNDEK ALAN TARANIYOR

Kulp ilçesine bal olan; Zeyrek, Güllük, Özbek, Kurudere, Uygur, Karaaaç, Kaml, çkurca, Baclar, Akbudak, Demirli, Bayrköy, Taköprü, Temren, Güleç, nkaya, Yaktköy, Barn, Üçkuyu, Karaorman, Ünal, Babu, Yaykköy, Ayhanköy, Kayahan, Hamzal, Salkml, Uzunova, Konuklu ve Tuzla köyleri ile Maden, Yalml, Dökmetepe, Soldere, Yolugüzel, Yeilce, Bacavu, Dulusalkm, Düzpelit, Havrik, Mezrimalamüftü, Ortakuyu, Küçükbaclar, Mutlu, Yenidam, Keçiveren, Zümrütlü, Kekliktepe, Haruni, Gomasüleyman, Yukarpolat, Aa Polat, Kayapnar, Malaabdo, Tilkan, Hachasan, Donar, Savusan, Krba, Mevik, Kuyucak, Korukçu, Meydan, Danack, Muzhat, Gom, çiftlik, Hacmeli, Kale, Bilgili, Besi, Caferkan, Alikan, Akyaprak, Derindere, Yolçat, çöl, Ark, Sivricey, çidemli, Cebeci, Karlk, Kocada, Ovaba, Yavuz, Nergizi, Yarmca, Esenler Maver, Kollukavak ve Karyaka mezralar, Lice ilçesine bal olan; Zümrüt, Kpçak, Kyköy, Dallca, Kutlu, Türeli ve çral köyleri ile Hevsel, Alata, Bakanlar, Kolba, Kalkanl, çaylarba, Göçer ve Kerpiçören mezralar,

HAZRO LçESNE BALI BÖLGE

Hazro ilçesine bal olan; Koçbaba, Mutluca, Ülgen ve Bayrdüzü köyleri ile ahgeldi, Korhan, Akbulut, Kanipüskülü, Haccabbarlar, Tavantepe ve Avc mezralar 14 ubat 2018 çaramba günü saat 08.00dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasaklanmtr. Söz konusu yasaa uyulmas, vatandalarmzn can ve mal güvenlii yönünden önem arz etmekte olup, yasan bitim süresi ayrca duyurulacaktr.

Ana Sayfaya Git