Binlerce kişiyi ilgilendiriyor!

Kamuda sanatçı ve araştırmacı gibi alanlarda geçici olarak çalışan personele 4C yolu açıldı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nde kısmi zamanlı veya proje kapsamında istihdam edilen sanatçılar da 4A'lı kadrolu işçi statüsü yerine 4C'li geçici personel statüsünde çalışacak.

Haberler 14.11.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski isimleri ile SSK çalanlar imdiki ad ile 4A, Bakur olanlar 4B, Emekli Sandna bal olanlar da 4C olarak anlyor. Devlet Memurlar Kanununda 4Cnin tanm yaplyor.

KARO DEKL

Resmi Gazetede yaymlanan Cumhurbakanl kararnamesiyle, 657 sayl Devlet Memurlar Kanunu ve dier kanunlarn sözlemeli personel çaltrlmas hakkndaki hükümlere bal olmakszn, özel bilgi ve uzmanlk gerektiren geçici ilerde, ksmi zamanl veya projelerle snrl olarak sözlemeyle istihdam edilen yerli veya yabanc personel hakknda da düzenleme yapld.

Özel bilgi gerektiren ilerde geçici olarak çalan personel 5510 sayl Sosyal Sigortalar ve Genel Salk Sigortas Kanununun kadrolu içileri tanmlayan 4A bendi yerine, geçici statüdeki 4C bendi kapsamnda istihdam edilecek. Düzenlemeyle, aratrma enstitüleri ve PTT gibi kurumlar ve Güzel Sanatlar genel Müdürlüünde geçici statüdeki personel 4Cye alnacak. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüünde görev yapan sözlemeli personelin içinde ksmi zamanl veya proje kapsamnda istihdam edilen ef ve solistlerin yan sra misafir sanatçlar da bulunuyor.

Ana Sayfaya Git