Bir âlim hakka yürüdü

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden Molla Abdullah Gezgin (95), gece saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Haberler 12.11.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 4 yl önce kalp yetmezlii hastalna yakalanan ve belli aralklarla 3 defa kalp krizi geçiren Molla Gezgin, hayata tutunmutu. Dün gün içerisinde 2 defa daha kalp krizi geçiren Gezgin, gece saat 02.30 srlarnda geçirdii 3üncü kalp krizi sonucu ikamet ettii Tepeba Mahallesindeki evinde hakka yürüdü.

Molla Gezginin naa, defnedilmek üzere sevenleri ve aile fertlerinin katlmyla Sanayi Mahallesindeki mezarla getirildi. Burada cenaze namazn kldran Kzltepe lçe Müftüsü Mahsum Taç, Molla Abdullah Gezginin ömrünü ilme adadn ve çocuklarn da bu yönde yetitirdiine dikkat çekti.

Klnan cenaze namaznn ardndan Molla Gezginin naa topra verildi. Molla Gezginin taziyesi Kzltepe pek Mahallesinde bulunan pek Taziye Evinde kabul ediliyor.

Molla Abdullah Gezgin kimdir?

Molla Abdullah Gezgin, 1928 ylnda Batmann Gercü ilçesine bal ere köyünde dodu. 15 yana kadar çiftçilik ile uraan Molla Gezgin, babasnn da teviki ile ilim yoluna girdi. Midyat, Gercü ve Batmann farkl medreselerinde Arapça eitimini tamamlad. Suriyeye geçip Haznevi eyhlerinden eyh Alaaddinin yannda 12 ilmin icazetini ald ve sonra tasavvuf icazetini de ayn eyhten ald. Mardinin farkl ilçelerinde fahri imamlk yapt.

2000 ylna kadar fahri imamla devam eden Molla Gezgin, fahri imamln bölge de zayflamas ve kalkmas ile fahri imaml brakp inzivaya çekildi. Molla Gezgin, Takvas ve slami kurallar da tavizsizlii ile biliniyordu. Etrafndakilere hep unu derdi. Ya bir altn verin imam olarak namazlarnz eda edin ya da bir altn vererek birinin arkasn da namaz kln. O derece cemaatle namaza önem verirdi.

2015 ylndan beri kalp yetmezlii balayan Gezgin, 3 defa kalp krizi geçirdi ama her seferinde çabuk toparland. Hastal boyunca ar çekmedi. Vefat ettii dün akama kadar akam ve yats namazlarn cemaatle eda etti. Gün içerisinde 3 kere kalp krizi geçirmesine ramen her seferinde yarm saat sonra kendine gelip konuuyor ve kalkp abdest alabiliyordu.

Gece 02.30 civarnda yine bir kalp krizi ile hakka yürüdü.

Ana Sayfaya Git