Bir ay oldu!

Dağa kaçırılan çocukları için sorumlu tuttukları HDP'nin il başkanlığı binası önünde 3 Eylül'de oturma eylemi başlatan Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 30'uncu gününde.

Haberler 03.10.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar PKK tarafndan kaçrlan annelerin HDP önünde balatt oturma eylemi 1inci ayn geride brakt. çocuklarmz eve dönene kadar, oturma eylemine devam edeceiz diyen annelerin feryatlarna Söz Haber ekibi ses oldu.

HACRE AKAR ÖRNEK OLDU

Diyarbakrda anne Hacire Akar, daa kaçrlan olu Mehmet Akar için 22 Austosta sorumlu olarak gördüü HDPnin arac olduunu iddia ederek partinin il binas binas önünde oturma eylemi balatt. Olunu teröre kurban vermemek için balatt oturma eylemi sonuç veren anne Akar, kararl mücadelesiyle 24 Austosta oluna kavutu. Hacire annenin olu için gösterdii mücadele, benzer acy yaayan, yürei evladna duyduu özlemle yanan dier annelere de örnek oldu.

ALE SAYISI 50E YÜKSELD

Akarn mücadelesini örnek alan Fevziye çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayegül Biçerin 3 Eylülde balatt oturma eylemine katlan ailelerin says 50ye ulat. Partinin il binas önünde gün boyu bekleyilerini sürdüren annelerin oturma eylemi destek ziyaretleriyle devam ediyor.

Bata çileri Bakan Süleyman Soylu, Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk olmak üzere, ehit aileleri, siyasetçiler, sanatçlar, gazeteciler, yazarlar, sivil toplum kurulularnn temsilcileri olmak üzere toplumun her kesiminden vatandalar aileleri ziyaret ederek, aclarn paylat, desteklerini bildirdi.

EVLATLARININ FOTORAFLARI

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile oturma eylemine devam eden anneler, özlem duyduklar evlatlarna kavumak için bekleyilerini sürdürüyor. Diyarbakr anneleri, üzerinde Türkçe ve Kürtçe Artk yeter ve Evladm istiyorum yazs bulunan fotoraflar yan yana dizerek tepkilerini dile getirdi.

SÖZ HABER EKBNE KONUTULAR

Söz Haber ekibi, bir ay geride brakan annelerin onurlu direniine ses olmaya devam ediyor. te anneler ve elerine destek veren babalarn Söz Habere yapt açklamalar.

Oturma eylemi yapan annelerden Mevlüde Üçda, olu Ramazan Üçdadan 4 yldr haber alamadn belirterek öyle konutu: Olum için buradaym. Burada beklemeye devam edeceim. Yllardr sabrettim. Olum gelene kadar buradan gitmeyeceim. Buradan 81 ile sesleniyorum: Ne olursunuz evlatlarnz kaypsa gelin buraya. Birbirimize destek verelim. çocuklarmz onlarn ellerinden alalm, bu zulüm bitsin artk yeter. Yllardr bu zulmü yayorum. Bin yl da sürse ben buradan ayrlmayacam. nadm inat.

ÖMÜR OYU EYLEMM SÜRECEK

Gözya döken Fatma Akku da 2015ten bu yana hasret kald kz Songül için eyleme katldn, kzndan hiç haber alamadn belirtti. Bir deil, iki ay deil üç ay da sürse bekleyeceiz. Yeter ki çocuklarmzdan haber alalm. ifadelerini kullanan Akku, yllardr çocuunu beklediini aktard. Akku, Yllardr bir telefon bekliyoruz. Yeter ki arasn Anne buradaym, sam. desin. Ömür boyu da sürse oturma eylemine devam edeceim. Bir kii kalsa ikincisi ben olurum. Songül kzm neredesin? Kaç, isterlerse seni öldürsünler, zaten her gün ölüyoruz. Benim cierim gitmi, nakil bekliyorum. Babas hasta. Songülün ikizi perian. Kzm kaç gel, seni bekliyoruz. dedi.

KI GELSEDE çADIR KURACAIZ

Sevda Demir, 4 yldr olu Fatihten haber alamadn, evlad için sonuna kadar eylemi sürdürmeye kararl olduunu dile getirdi. Oluna kavuma ümidiyle Diyarbakrn Hani ilçesinden geldiini anlatan Demir, Bir kii otursa ikinci anne benim. Daha ne kadar sürecek bu ac? Eyleme devam edeceim. K gelse çadr kuracam. çadrda eyleme devam edeceim. Sokakta olumun arkadalarn görünce alyorum. diye konutu.

ARIDAN GELEN BABA EYLEMDE

4 yldr haber alamad olu Ömer için Ardan gelerek oturma eylemine katlan baba Salih Gökçe, olunun askere gitmesine 20 gün kala daa götürüldüünü söyledi. Einin 16 yl önce vefat ettiini dile getiren Gökçe, Ömeri ben büyüttüm. Her eyini hazrladm çocuum askere gidecekti. Burada 15 gündür eylem yapyorum. Evimde u an kimse yok. Bir olum askerde, ben de oturmaya devam edeceim. Bir olum da üniversite okuyor. Paramparça olduk. dedi.

BATBANDAN GELEN ALE

Buarada, Geçen yl 14 yanda daa kaçrlan olu Abdulkadir Akdoan için Batmandan gelen 8 çocuk annesi Melike Akdoan alklarla karlad. Akdoan, yapt açklamada, olu Abdulkadirin geçen yl lise birinci snfta okurken kaçrldn belirterek bir yldr olundan haber alamadn söyledi.

Olumu kandrmlar, beynini ykamlar, daa kaçrmlar. Olumu istiyorum, onun için buraya geldim. diyen Akdoan, annelerin oturma eylemini televizyonda gördüünü, annelere destek olmak hem de oluna kavumak amacyla oturma eylemine katldn belirtti.

BZ KORKMUYORUZ SENDE KORKMA

Olunun daha çok küçük olduunu, onu kandrdklarn dile getiren Akdoan, öyle konutu: 3 gün sonra tam bir yl dolacak. Abdulkadir sesim geliyorsa, beni görüyorsan ne olur gel, seni bekliyorum. Gel annen senin arkanda. Annen her eyinle ilgilenecek. Biz korkmuyoruz, sen de korkma. Seni çok özledik. Artk yeter, seni istiyorum, kim götürmüse seni bana yine getirsin. Neredeysen gel.

Olunun okuldan çktktan sonra bir daha eve dönmediini anlatan Akdoan, onu her yerde aradklarn aktard. Akdoan, Onu kandrmlar. Arkadalaryla görütük, Haberimiz yok. dediler. nallah hepimizin çocuu gelir. dedi.

Ana Sayfaya Git