Bir damla için saatlerce bekliyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde "damla fotoğrafçılığı" yapan Bülent Akarsu, en güzel kareyi yakalayabilmek için kurduğu düzenekte bazen saatlerce zaman harcıyor.

Haberler 08.04.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçede yaklak 10 yldr fotorafçlk yapan Akarsu, zamannn bir ksmn damla fotorafçl çalmalarna ayryor.

Evine kurduu düzenekte damlalarn düü hzn hesaplayan, fotoraf makinesinin deklanörünü cep telefonuna yükledii bir program ile çaltran Akarsu, en güzel kareyi çekebilmek için bazen saatlerce bekliyor.

Akarsu, AA muhabirine, kendisinde tutku haline gelen damla fotorafçl yaklak 2 yldr yaptn söyledi.

Daha önce manzara, makro ve portre fotorafçl merak bulunduunu anlatan Akarsu, damla fotorafçln ise kendisine ayr bir keyif verdiini dile getirdi.

Bu fotorafçlk dalnn oldukça masrafl olduunu ve Türkiyede az sayda kiinin bu alanda çaltn ifade eden Akarsu, öyle konutu:

Örnein damlayan suyun kvamn artrmak için yurt dndan özel malzemeler getirtiyorum. Renk vermek için gda boyalar ile süt gibi svlarda kullanyorum. Her damla karesinin farkl bir özellii var. Bu i ebru sanat gibi. Nasl ki ebru sanatnda oluturulan bir eserin aynsn bir daha yapmanz mümkün deilse damla fotorafçlnda da durum ayn. çektiiniz bir kareyi bir daha yakalayamazsnz.

- Bir damla için saatlerce çekim yapyorum

Akarsu, cep telefonuna yükledii program ile damlalarn düüünün hzn ve younluunu ayarladn vurgulad.

Bir damla için bazen saatlerce çekip yapmak zorunda kaldn belirten Akarsu, amacnn en güzel görüntüyü yakalayabilmek olduunun altn çizdi.

Akarsu, einin ve çocuklarnn fotorafçla fazla zaman ayrmas nedeniyle kendisinden ikayetçi olduunu ancak ortaya çkan fotoraflar görünce onlarn da houna gittiini söyledi.

Ana Sayfaya Git