Bir damla kan bir can demek

Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesinin organize ettiği kan bağışı ampanyasına vatandaşlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri yoğun ilgi gösterirken, gönüllüler Kızılay görevlilerinin yapmış olduğu kontrollerin ardından bağışta bulundu.

Haberler 15.01.2017 - 00:37 Son Güncelleme : 15.01.2017 - 00:47

Yeilay Cemiyeti Diyarbakr ube Bakan Yahya Öger, havalarn soumas ile kan balarnda ciddi manada olumsuzluk yaandn söyledi.

-Bir ünite kan 3 can kurtaryor

Öger, Kzlayn yapt bir çar üzerine Yeilay Türkiye genelinde kendi ubeleri arasnda bir kampanya yapmay düündü. Biz de genel merkezin çars üzerine kan banda bulunuyoruz. Bugün burada hem gönüllülerimiz hem üyelerimiz kan verecek. Kan sürekli ihtiyaçtr. Bizim amacmz bir farkndalk oluturmaktr. Bir ünite kann 3 can kurtardn söylüyoruz, herkesi kan vermeye davet ediyoruz dedi.

Kampanyaya destek veren sivil toplum örgütü temsilcilerinden Diyanet-Sen Diyarbakr ube Bakan Ömer Evsen de, kan bann günlük deil sürekli bir ihtiyaç olduunu belirtti.

-htiyaç deil sürekli bir ihtiyaçtr

Evsen, öyle konutu:

Kan ba bizim için çok önemli. Özellikle ülkemizdeki kan stokunun azalm olmas ciddi manada kan ban gerektiriyor. Bugün Yeilay Diyarbakr ubesinin Kzlayla birlikte yapm olduu kan ba kampanyasna destek vermek için bizde buraya geldik. Kan stoklarnn tamamlanabilmesi için tüm kardelerimizin bu tür kampanyalara destek vermesi gerekiyor. Biz Yeilay ve Kzlaya teekkür ediyoruz. Ülkemizde bu bilincin oluturulmas için çabala içerisindeler. Tüm kardelerimizde bu çabann yüceltilmesi noktasnda biran önce kan merkezlerine gidip bir defalna deil sürekli bir ekilde kan vermeliler. çünkü kan ba bizim için günlük bir ihtiyaç deil sürekli bir ihtiyaçtr. Bu ihtiyacn da ülkemiz için karlanmas gerekiyor. Her kan 3 can sloganyla bu kan ba kampanyalarna destek olalm.

-Sivil toplum kuruluu örgütleri

Dou ve Güneydou Dernekler Federasyonu Basn ve Halkla likiler Sorumlusu Adalet Keskin ise, kampanyaya sivil toplum kurulular olarak destek verdiklerini kaydederek, Kzlay bakanlmzn açklam olduu kan ba stoklarmzdaki eksiklikten kaynaklanan bir kampanyas balatld Türkiye genelinde. Bizde Diyarbakrda sivil toplum kuruluu örgütleri olarak bunu bir görev bildik. çünkü yaadmz ortamda kesinlikle bir kan stokuna ihtiyaç var. Yeilay Diyarbakr ube Bakanl, Dou ve Güneydou Dernekleri Federasyonu ve Diyanet-Sen Diyarbakr ubesi olarak bizde ortak kan ba kampanyas balattk. Yönetimi kurulu üyelerimizle, arkadalarmzla ve çevremizde haber verdiimiz vatandalarmz bu kampanyaya destek verdiler. Kan veren herkese çok teekkür ediyorum diye konutu.

Dou ve Güneydou Dernekler Federasyonu Bakan Bayram Müjde de, Kzlay ve Yeilay ube Bakanlklarnn yapm olduklar kan ba kampanyasna bizde Dou ve Güneydou Dernekleri Federasyonu olarak, duyarsz kalmadk. Bu ve benzeri etkinliklerin faydasna inanyoruz. çoalmasn diliyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git