"Bir değil on Elif feda olsun"

Sivilleri hedef alan eli kanlı terör örgütü YPG/PKK'nın Ceylanpınar'a yönelik havanlı ve roketatarlı saldırısıyla katledilen 11 yaşındaki Elif Terim'in ailesi, Barış Pınarı Harekatı'na tam destek veriyor

Haberler 15.10.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sivilleri hedef alan eli kanl terör örgütü YPG/PKKnn Ceylanpnara yönelik havanl ve roketatarl saldrsyla katledilen 11 yandaki Elif Terimin ailesi, Bar Pnar Harekatna tam destek veriyor.

Hayat dolu yaam ve derslerindeki baarsyla çevresindeki herkes tarafndan sevilen Elif Terimi terör örgütü YPG/PKK, gerçekletirdii havan saldrs sonucu yaamdan kopard.

Alt ay önce yakaland brusella hastaln azim ve cesaretiyle atlatan Elifin hayalleri teröristler tarafndan yarm brakld.

YPG/PKKl teröristler tarafndan 10 Ekim Perembe günü düzenlenen saldrda ar yaralanan Elif, o srada sokaktan geçen bir Suriyelinin yardmyla kaldrld hastanede kurtarlamad.

Elifin kz kardei Tuana ve aabeyi smail Terimin cenaze törenindeki döktüü gözya ise hafzalarda derin bir iz brakt.

Maden Mahallesinde basal dileklerini kabul eden aile, taziye binasn Türk bayraklaryla donatt.

- ehit babas olarak ne mutlu bana

oförlük yapan baba brahim Halil Terim, AA muhabirine yapt açklamada, YPG/PKKl teröristlerin evlerine yönelik yapt havanl ve roketatarl saldr srasnda ii gerei Krkkalede olduunu anlatarak, telefonla saldr haberini aldn ancak evine geldiinde ac haberi örendiini belirtti.

Üzüntülerinin sürdüünü fakat Allahn sabr verdii ifade eden Terim, öyle konutu:

Elimizden bir ey gelmez Allah verdi, Allah ald. Bu, dini inancmz olarak da böyledir. Baka türlü yorumlayamayz bunu. Bizim bir dakika sonra ne olacamzn garantisi yok. çimiz yanyor, cierimiz gitti ama bir yandan da sevinçliyim. Bir ehit babas olarak ne mutlu bana. Kzm bana efaat edecek ve Rabbim bizlere cennetini ihsan eder inallah. Yani onun sevinciyle ayakta duruyorum. Elhamdülillah çok ükür.

Baba Terim, olaydan bir süre önce eini aradn ancak telefona kznn çktn belirterek, olay Elif telefonu açt. Dedi ki Baba biz hazrz daym bekliyoruz, bizi alp dedeme gideceiz dedi. Aradan 20 dakika geçti, aradm telefonumu açan olmad. Meerse patlama olmu. Böyle bir ey aklmdan bile geçmezdi. Sonra olum smail beni baka bir numaradan arad Baba çabuk, üzerimize bomba dütü dedi. Hemen memlekete geldim. eklinde anlatt.

- Vatanm sa olsun

Allah devletimizi bu operasyonda baarl klsn. diyen Terim, öyle devam etti:

Bu terör denen illetin Allah belasn versin, devletimiz üstesinden gelecektir ve Elifin öcünü alacaktr, buna inanyorum. Bir deil on Elif feda olsun, vatanm sa olsun. Devletim olmazsa ben u an burada duramam. Be kardei daha var, Allah onlar bize balasn ve uzun ömürler versin. Allah olmayana da evlat nasip etsin.

Elifin aabeyi smail Terim de patlama annda evde olduunu belirterek, Elif yaraland, sokaktan geçen bir Suriyeli kii arabasyla hastaneye götürdü. Kardeim ehit oldu, çok üzüldüm, Allah teröristlerin belasn versin. dedi.

Elifin kz kardei Tuana Terim de ablasyla arkada gibi olduklarn ifade ederek, Bomba dütüünü gördüm, ablam cennete gitti. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git