Bir haftada 45 etkisiz!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 45 örgüt üyesi etkisiz hale getirildiğini ve 7 askerin şehit olduğunu bildirdi.

Haberler 22.04.2017 - 08:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK tarafndan yaplan bilgilendirmeye göre, 14-20 Nisan tarihlerinde, PKKnn sürekli barnma alanyla yurt içine geçi güzergah olarak kulland ve büyük önem tad belirtilen bölgelerdeki operasyonlara aralksz devam edildi. Terör örgütü militanlaryla mücadele harekat kapsamnda, rnak Beytüebap, Hakkari Yüksekova, Diyarbakr Lice, Batman Sason, Mardin Dargeçit ve Bitlis merkez bölgelerinde büyük ve orta çapl operasyonlar gerçekletirildi.

Ylmaz BEKLEYEN

DYARBAKIR-Son bir hafta içindeki operasyonlarda; 45 PKKl militan etkisiz hale getirilirken, 13 piyade tüfei 1 makineli tüfek, 5 tabanca, 1 law, 1 bomba atar ve 17 el bombas ele geçirildi. çatmalarda 7 asker de ehit oldu.

34 EYP imha edilirken, bin 250 kilo amonyum nitrat, çok miktarda deiik çap ve cinste mühimmat ile EYP yapmnda kullanlan kablo, fünye ve patlayc madde ele geçirildi. Örgüt üyeleri tarafndan kullanlan 8 snak ve maara bulunarak kullanlamaz hale getirilirken, ikiz plaka kayd bulunan ve bombal eylemlerde kullanlaca deerlendirilen 4 araç ele geçirildi.

7 ASKER EHT OLDU, 5 ASKER YARALANDI

PKKnn en önemli finansal kaynaklarndan olduu belirtilen uyuturucu üretimi, ticareti ve kaçakçlkla mücadeleye yönelik gerçekletirilen operasyonlar ve hudut hattnda alnan tedbirler sonucunda; 9 bin 950 kilo toz esrar, 650 kilo kubar esrar, 12,5 kilo uyuturucu ve 55 bin 240 paket kaçak sigara ele geçirildi. Öte yandan etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda snrlardan yasa d yollardan geçmeye çalan 2 bin 983 kii yakaland. Son bir haftada gerçekletirilen operasyonlarda, 7 asker ehit olurken, 5 asker de yaraland. TSKnn açklamasnda, operasyonlara ilikin yaplan deerlendirmede, öyle denildi:

Bu hafta özellikle rnak/Beytüebap, Hakkri/Yüksekova, Diyarbakr/Lice, Batman/Sason, Mardin/Dargeçit ve Bitlis/Merkez bölgelerinde yürütülen büyük ve orta çapl operasyonlar sonucunda eylem hazrlnda olduu tespit edilen bölücü terör örgütüne ar kayplar verdirilmitir. Yürütülen baarl ve kararl operasyonlar ile tespit edilen snaklarda ele geçirilen silah, mühimmat ve patlayc madde yapmnda kullanlan malzemeler imha edilmi, bu sayede bölücü terör örgütünün bölgede yapmay planladklar hain saldrlar bertaraf edilmitir.

Bölücü terör örgütünün önemli gelir kaynaklarndan olan uyuturucu ve kaçakçlk faaliyetleri, hudut hattnda alnan etkili tedbirlerle engellenmeye devam edilmitir. Hudut bölgelerinde alnan tedbirler sayesinde hafta içinde yaklak 3000 kii yakalanm ve çok miktarda uyuturucu madde ve kaçak sigara ele geçirilmitir. Türk Silahl Kuvvetleri; geçtiimiz yl içerisinde teröristle mücadelede kazand tempoyu 2017 ylnda da muhafaza etmek suretiyle bölücü terör örgütü üzerindeki basky sürdürmektedir. Bu kapsamda, Türk Silahl Kuvvetleri vatandalarmzn can ve mal güvenliini temin etmek için en son terörist etkisiz hle getirilinceye kadar kararl mücadelesine devam edecektir

2 BN 15 KLOMETREKARELK ALAN KONTROL ALTINA ALINDI

TSK tarafndan yaplan bilgilendirmeye göre, Suriyenin kuzeyinde gerçekletirilen harekat kapsamnda; TSK tarafndan desteklenen ÖSOnun mücadelesiyle Azaz-Cerablus arasnda bulunan toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alan kontrol altna alnd. Bab ilçe merkezi, Kabbasin ve Bzagah bölgelerinde patlaycyla mayn arama ve temizleme çalmalar sürdürülürken; PKK, PYD terörist unsurlarnn Afrinden douya, Münbiçten batya doru olabilecek saldrlarn durdurmaya yönelik alnan tedbirlerin uygulanmasna hassasiyetle devam edildii vurguland. TSKnn açklamasnda, Türk Silahl Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandalarnn can güvenliini salamak maksadyla, milli birliimizi ve bölünmez bütünlüümüzü hedef alan bata PYD/YPG/PKK, FETÖ/PDY ve DEA olmak üzere dier tüm terör örgütleriyle mücadelesini azim ve kararllkla kesintisiz olarak sürdürecektir denildi.

Ana Sayfaya Git