Bir haftada 49 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince, yurt içi ve Irak'ın kuzeyinde 29 Haziran-5 Temmuz'daki operasyonlarda, 49 terörist etkisiz hale getirildi

Haberler 07.07.2018 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zeytin Dal Harekatnn balangcndan bu yana etkisiz hale getirilen terörist says ise 4519 oldu

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) tarafndan yurt içi ve Irakn kuzeyinde 29 Haziran-5 Temmuz tarihlerinde gerçekletirilen operasyonlarda, 49 teröristin etkisiz hale getirildii bildirildi.

Genelkurmay Bakanlndan yaplan haftalk bilgilendirmeye göre, 25 Haziran-5 Temmuzda PKK/KCK terör örgütünün barnma alan ve yurt içine geçi güzergah olarak kulland rnak, Hakkari, Kahramanmara, Diyarbakr, Ar, Mardin ile Irakn kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çapl operasyonlara devam edildi.

Operasyonlarda, 49 terörist etkisiz hale getirildi, 11 piyade tüfei, iki lav silah, bir Dragunov keskin nianc tüfei ile bir tabanca olmak üzere toplam 15 silah ele geçirildi.

Tespit edilen 16 el yapm patlayc ile 8 silah mevzisi, snak ve barnak imha edildi.

Operasyonlarda 4 asker yaraland.

Yasa d geçile mücadele

Yasa d geçile mücadele kapsamnda snrlardan kaçak geçmeye çalan 6 bin 65 kii yakaland.

Terör örgütü PKK/KCK terör örgütünün en önemli finans kaynaklarndan kaçakçlk ve uyuturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattnda alnan tedbirler ve yürütülen operasyonlar sonucunda 108 litre kaçak akaryakt, 68 bin 756 paket kaçak sigara, iki kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Suriyenin kuzeyindeki operasyonlar

Zeytin Dal Harekat kapsamnda Kzlay, AFAD ve Birlemi Milletler tarafndan salanan insani yardmlarn bölgeye eriimi konusunda gerekli destei veren TSK, Afrinde hayatn normale dönmesi için çalmalara devam etti.

Harekatn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilen terörist says 4519 oldu.

Terör örgütü mensuplar ile girilen çatmalarda bugüne kadar 54 asker ehit oldu, 236 asker yaraland.

Türk Silahl Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafndan 18 Mart itibaryla kontrol altna alnan Afrinde mayn ve el yapm patlayc arama faaliyetleri sürdürülürken harekat kapsamnda bugüne kadar 247 mayn ve bin 301 el yapm patlayc imha edildi.

Münbiç bölgesi

Daha önce mutabk kalnan Münbiç Yol Haritas ve Münbiç Güvenlik Prensipleri dorultusunda, Frat Kalkan Harekat alan ile Münbiç bölgesi arasnda kalan hat üzerinde, TSK ve ABD Silahl Kuvvetleri tarafndan 18 Haziran 2018den bu yana 10 bamsz devriye faaliyeti gerçekletirildi.

Genelkurmaydan yaplan bilgilendirmede, önümüzdeki dönemde Türkiye ve ABD Silahl Kuvvetleri tarafndan sürdürülen i birlii ve ortak çalmalarla Münbiçteki tüm terör örgütü mensuplarnn bölgeyi terk etmesi ve bölgede Türkiye-ABD denetiminde huzur, güvenlik ve istikrarn salanmasna yönelik faaliyetlere devam edilecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git