Bir haftada 94 PKK'lı!

Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Bingöl, Tunceli, Muş ve Ağrı'da geçen haftaki operasyonlarda 94 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Haberler 05.12.2016 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkari, rnak, Diyarbakr, Bingöl, Tunceli, Mu ve Arda geçen hafta PKKya yönelik operasyonlarda 94 örgüt üyesi etkisiz hale getirildii bildirildi.

TSKdan yaplan haftalk bilgilendirmeye göre, Dou ve Güneydou Anadoluda örgüt üyelerinin barnma alan ve geçi güzergah olarak kulland alanlar temizlemek ve k tertiplenmelerini kstlamak amacyla balatlan operasyonlar sürüyor.

Hakkarinin çukurca ilçesindeki Güven ve Hisar Da, emdinli ilçesindeki Derecik, rnakn Bestler-Dereler ve Cudi Da bölgeleri ile Beytüebap ilçesi, Mu, Diyarbakrn Lice, Bingölün Ki, Tuncelinin Hozat, Ovack, Bitlisin Hizan ve Arnn Doubayazt ilçelerinde geçen haftaki operasyonlarda 94 militan öldürüldü.

Bir haftak bilanco açkland

Etkisiz hale getirilenler arasnda çileri Bakanlnn Aranan Teröristler Listesinde mavi kategoride bulunan örgütün sözde orta saha 2. düzey yürütmeden sorumlusu örgüt üyesi ile gri kategorideki sözde Mardin eyalet sorumlusu etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda 45 el yapm patlayc, bir roketatar, bir lav silah, 2 keskin nianc tüfei, 44 piyade tüfei, yaklak 3 ton amonyum nitrat, farkl çap ve cinste çok sayda mühimmat ile patlayc yapmnda kullanlan kablo ve fünyeler ele geçirildi. Hakkarinin merkeze bal Ördekli köyünün Doanca mezrasnda patlayc yüklü araç imha edildi.

Örgütün en önemli finans kaynaklarndan uyuturucu üretim, ticareti ve kaçakçlkla mücadeleye yönelik operasyonlar ile hudut hattnda alnan tedbirler sonucu 3 ton 632 kilogram toz ve 2 kilogram kubar esrar ile 769 bin 140 paket kaçak sigara ele geçirildi.

- 53 barnak, snak ve depo kullanlamaz hale getirildi

Operasyonlar kapsamnda Hakkarinin emdinli ilçesinde bir maara ve 3 snak, Tuncelinin Hozat ve Vann Erçi ilçesinde bir, Diyarbakrn Lice ve Kulp ilçelerinde 5, Bingöl Yayladerede 6, Ortaçanak köyü bölgesinde 6 ve Karsn Sarkam ilçesinde 2 snak, Kida 23 snak ve 2 depo, rnak ve Siirtte bir maara ve Antalya Konyaalt Girevit Da bölgesinde bir snak olmak üzere 53 barnak, snak ve depo kullanlamaz hale getirildi. Ayrca, yasa d yollardan snr geçmeye çalan 5 bin 826 kii yakaland. Operasyonlarda 6 asker ehit oldu, 4 asker yaraland.

Ana Sayfaya Git