"Bir Müslüman geçerli sebebi yoksa oruç yiyemez"

Diyarbakır'daki sıcaklara aldırmadan oruçlarını tutan yaşlılar, bir Müslümanın, geçerli sebebi yoksa oruç yiyemeyeceğini söylediler.

Haberler 25.05.2018 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ikamet eden yallar, on bir ayn sultan mübarek Ramazanla ilgili görülerini aktararak, bu ayn çok faziletli olduunu belirttiler.

Eer salk açsndan geçerli bir sebebi yoksa bütün Müslümanlarn oruç tutmalar gerektiini anlatan vatandalar, bu ibadeti yerine getirmeyenlerin oruçlulara kar saygl olmalarn istediler.

Eskiden çok zor artlar altnda bile Ramazan aynda oruç tuttuklarn dile getiren 70 yandaki Ahmet Demir, Eskinden sayg ve hürmet vard. Biz köyde çalyorduk, orucumuzu yine de tutardk. imdi baz kiiler oruç tutmuyorlar. Bunun sebebi, insanlarn slamdan uzak kalmasdr. Herkesin buna dikkat etmesi gerekiyor. dedi.

Bir Müslüman, geçerli sebebi yoksa oruç yiyemez

Ramazann huzur ve sükunet ay olduunu kaydeden Ahmet Yüksek (75), unlar söyledi: Eski Ramazanlar çok güzeldi. Huzur ve maneviyat vard. nsanlarn Ramazan ayna bak açsndan çok sayglar vard. imdi bak açlar deiti. yiye doru gitmiyor. Artk Ramazanda oruç tutmayp ortalkta sigara içenleri uyardk m biz suçlu oluyoruz. Eskinden açk bir lokanta bulamazdnz. Yava yava çoald ve darda servis yapmaya baladlar. Bir Müslüman, geçerli sebebi yoksa oruç yiyemez. Yese dahi bunu insanlarn gözü önünde yapmamaldr.

85 yandaki Hac ükrü Bilici de Daha önce köydeydik. 24 yldr Diyarbakra gelmiiz. Önceden çok zahmet çektik. Elhamdülillah, imdi günümüz geçiyor. imdi dükknlarn hepsi açktr. Ne yapabiliriz ki? Bir ey yapamyoruz. ifadelerini kulland.

Oruç tutup günah ileniyorsa o kiinin tuttuu oruç saylmaz

Vatandalardan Salih Ayçiçek (80) ise Daha önce güzeldi, oruç tutuyorduk. Hl da tutuyoruz, çocuklarmz tutuyor. imdi insanlar bozulmu. Sebepsiz yere oruç tutmayanlarn durumu iyi deildir. Oruç tutup günah ileniyorsa o kiinin tuttuu oruç saylmaz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git