Bir taşla beş hizmet…

Bağlar Belediyesi, Karacadağ bölgesinden çıkan tarihi bazalt taşlarını değerlendirerek önemli hizmetler üretiyor. Araziler taşlardan temizlenerek tarıma elverişli hale getirilirken, bu taşlar daha sonra belediyeye ait konkasör atölyesinde işlenerek yol bakım ve yapım malzemelerine dönüştürülüyor. Bu sayede köylere ve mahallelere sıfıra yakın maliyetle modern yollar kazandırılırken, istihdam ve ekonomiye de katkı sağlanmış oluyor.

Haberler 03.09.2019 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesince, Karacada bölgesininde yer alan arazilerden toplanan bazalt talar yol çalmalarnda deerlendiriliyor.

Belediyeden yaplan açklamaya göre, sönmü volkanik da olan Karacadan eteklerindeki tarm arazilerinde yer alan, Diyarbakr için büyük öneme sahip bazalt talar birçok alanda deerlendiriliyor.

Mahallelere sfra yakn maliyetle modern yollar kazandrlrken, istihdam ve ekonomiye de katk salanyor.

BR TALA BE HZMET

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, yapt açklamada, yürütülen çalmaya deinerek, Buna bir tala be hizmet diyebiliriz. çünkü Karacada bölgemize ait olan bu deerli talar deerlendirerek tarma, ekonomiye ve ulama katkda bulunmu oluyoruz. Bu malzeme ile hem bu talarn çkarld Karacada yöresindeki köylerimizin hem de ehir içindeki mahallelerimizin yollarn yapyoruz. Yani hem tarmla uraan vatandalarmz önemli bir maliyetten kurtaryoruz hem de buralardan çkan bazalt talar deerlendirerek yollarn yapyoruz. Bu sayede belediye olarak önemli bir maliyetten kurtulmu oluyoruz. Ayn zamanda istihdam da yaratyoruz. diye konutu.

Bu ii bölgede yapan özel firmalar var ama kurum olarak bölgemizde bu ii yapan tek belediyeyiz. diyen Beyolu, emei geçen tüm ekiplere teekkür etti.

ARAZLERN TEMZLENMES

Körtepe mahalle muhtar evket çatar da, belediyenin arazileri talardan temizleyerek tarma elverili hale getirdiini belirterek, daha önce kullanlamaz halde olan tarm alanlar ve meralarn bu çalmalardan sonra her türlü ürünün ekilebilecei alanlar hale geldiini belirtti.

çatar, Balar Belediyesinin çok önemli bir hizmeti kendilerine kazandrdn dile getirdi.

Vatandalardan Mehmet Ali çoban ise daha önce bu alanlarda hayvanlar dahi otlatamadklarn anlatarak, artk istedikleri ürünü ekebilmenin mutluluunu yaadklarn söyledi.

çoban, Belediye hem arazilerimizi tarma uygun hale getirdi hem de bu talar deerlendirerek yollarmz yapt. dedi.

Ana Sayfaya Git