Bir tahliye!

Çınar Emniyet Amirliği'ne bombalı saldırı davasında 1 sanığa tahliye.

Haberler 21.03.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn çnar lçe Emniyet Amirlii ve lojmanlarna yönelik olarak geçen 13 Ocak 2016 günü düzenlenen ve 3ü çocuk, 1i polis 6 kiinin ehit olduu, 48 kiinin yaraland bombal saldr ile ilgili 4 kiinin yarglanmasna baland. Davann bugün görülen ilk durumasnda tutuklu sanklardan zzet Ö.nün tahliyesine karar verildi.

çnar ilçe Emniyet Amirlii ve lojmanlarna 13 Ocak 2016 günü PKK terör örgütü mensuplarnca gerçekletirilen bomba yüklü araçla saldrda, polis memuru 29 yandaki Mehmet enol çiftçi, 4 yandaki kz Mevlüde rem çiftçi, polis lojmanlarnn yannda çöken 2 katl evde yaayan 35 yandaki Lokman Açkgöz, 11 yandaki olu Murat Alper Açkgöz, 2 yandaki kz Ecrin Açkgöz ve polis ei Esra Köse Baarann ehit olmasna, 48 kiinin yaralanmasyla ilgili 35 yandaki Harun D., kraathane sahibi 33 yandaki zzet Ö. ile bomba yüklü arac satn alarak PKKya verdikleri iddia edilen 25 yandaki Nurettin C.ve 32 yandaki Mustafa A.nn yarglanmasna baland.

Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann ilk durumas iddianamenin okunmas ile balad. ddianamede üzerlerinde patlayc art tespit edilen Harun D. ile zzet Ö.nün devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozma, kamu malna zarar verme, tasarlayarak öldürme, kamu görevlisini öldürme, mala zarar verme, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma ve kamu görevlisini öldürmeye teebbüs suçlarndan 7er kez arlatrlm ömür boyu hapis ve 7 bin 380er yla kadar hapisle cezalandrlmalar istendi. Savc, saldrda kullanlan bombal arac satn alp PKKya verdikleri iddia edilen Nurettin C. ve Mustafa A. hakknda da, ayn suçlara yardm eden sfat ile katldklar iddiasyla 4 bin 140ar yla kadar hapis cezas istedi. Davann ilk durumasna sanklar zzet Ö., Mustafa A. ve Harun D. ile baka suçtan dolay tutuklu olan Nurettin C. katld. Patlamada yaralanan polis memurlar C.B. ve Y.Knin müteki olarak katld durumada, çok sayda sank yakn izleyici olarak katld. Durumada ilk savunma yapan Harun D. suçsuz olduu halde 14 aydr cezaevinde olduunu belirterek, Hayatm mahvoldu. Öncelikle bu olay knyorum. Bu olay üzerimize yklm. Bunu kabul etmiyorumdedi.

AK PART ÜYESYM

Daha sonra ifadesi alnan sanklardan zzet Ö. ise, 10 yldan bu yana patlamann olduu karakolun 150-200 metre yaknnda olan kraathaneyi ilettiini belirterek, Beni bir arabaya bindirip askeri tabura götürdüler. Feci ekilde dövdükleri için bilincimi kaybettim. Nezarthanede kendime geldim. Patlama nedeniyle korktuum ve evime gidemediim için 15 aydr cezaevindeyim. AK Parti üyesiyim ve seçimlerde AK Partinin sandk kurulu üyesi olarak çaltm. lettiim kraathaneyi seçimler için AK Partiye tahsis ettimdedi.

DEFALARCA SOKAIN KAPATILMASI çN YAZI YAZILDI

Patlamada hayatn kaybeden Esra Baarann ei olan polis memuru C.B.nin de ifadesi alnd. Patlamann yaand sokan kapatlmas ve karakolun etrafnn bariyerle kapatlmas için defalarca yaz yazldn, ancak bir sonuç alamadklarn söyleyen C.B. Sokan kapatlmas için Belediyeye yaz yazld. Ama Belediye onlarla ayn görüte olduu için kapatmad. Patlama öncesi eim yatak odasna geçmiti. Ben de koltukta uzanan çocuumu öpüp, konumak isterken patlama oldu. Yatak odasna doru gittiimde odann duvarnn ykldn ve yatan dütüünü gördüm. Eimi aradm fakat bulamadm. Eim göçüün altnda kalmt. Olayda ben ve çocuum yaralandk. Suçsuzum demekle olmuyor. Bize yardmc olsunlar. çnar halkna hizmet etmek için oradaydk. Kendi keyfimiz için deil. Bunu yapanlardan ikayetçiyimdedi.

Saldrda yaralanan polis memuru Y.K. ise çnar halkna hizmet sunmak için ilçede bulunduklarn belirterek, saldry gerçekletirenlerin hak ettikleri cezay alacaklarna inandn, sanklardan ikayetçi olduunu söyledi.

Dier sanklar Nurettin C. ve Mustafa A.nn Kürtçe bilen tercüman olmad için savunma yapamad durumada söz hakk alan savc, Nurettin C.nin de bu dosya kapsamnda tutuklanmasn istedi. Avukat savunmalarnn ardndan kararn açklayan mahkeme, sank zzet Ö.nün tahliye edilmesine karar verdi. Mahkeme baka suçtan tutuklu Nurettin C.nin bu dosyadan da tutuklamasna karar verirken, duruma ileri bir tarihe ertelendi.

Ana Sayfaya Git