Bir yatakta üç hastaya tedavi!

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Çermik Devlet Hastanesinde bir yatakta 3 hastanın tedavi olduğunu belirtti.

Haberler 27.07.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Milletvekili Semra Güzel, Diyarbakrda istihdam edilen hekim says ve salk çalanlarnn gerekli olandan az olmasn ve aksayan salk hizmetlerini Salk Bakan Fahrettin Kocayaya sordu.

Güzel, konuya ilikin Kocann yazl olarak yantlamas istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisine Bakanlna soru önergesi verdi. Güzel önergesinde, Salk Hizmetleri Genel Müdürlüü Özel Salk Tesisleri Dairesi Bakanl tarafndan yaynlanan Uzman Hekim l Özel Oranlar 2019 yl verilerine göre 1 milyon 732 binlik bir nüfusa sahip olan Diyarbakrn hak ettii uzman doktor says bin 758 iken istihdam edilen uzman doktor says bin 242dir. Ancak tarafma ulaan yurttalar bu orann dahi gerçekleri yanstmadn birçok hastanede bran, yani uzman doktor bulunmadndan dolay tedavi olmak için çevre illere gitmek zorunda kaldklarn ifade etmilerdir diye belirtti.

BR YATAKTA 3 K TEDAV EDLYOR

Güzel, çermik Devlet Hastanesi Acil Servisinde bir yatakta 3 hastann tedavi edildiine dair kendisine gelen iddiay da paylat. Güzel, önergesinde u ifadelerle paylat: Diyarbakrn çermik ilçesinde bulunan çermik Devlet Hastanesinde yurttalar Acil Servis bölümünde bir yatakta 3 hastaya birden serum takldn, birçok bölümde uzman doktorun bulunmadn ifade etmektedirler. çermikli yurttalar salk çalanlarnn saysnn da yetersiz olmasndan kaynakl randevu alamama, uzun kuyruklarda saatlerce bekletilme gibi sala eriimde karlatklar engeller nedeniyle hlihazrdaki maduriyetlerinin gün geçtikçe daha da arttn ifade etmilerdir.

Güzel, Salk Bakan Kocann u sorular yantlamasn istedi:

* Diyarbakrda istihdam edilen uzman doktor ve salk emekçilerinin saysnn yetersiz olmasndan kaynakl yurttalarn yaad maduriyet bakanlnzn bilgisi dahilinde midir?

* Bakanlnz tarafndan açklanan verilere göre Diyarbakrda istihdam edilmesi gereken uzman doktor saysnn 1758 olmas gerekirken, 1242 uzman doktorla snrl kalmasn nasl açklyorsunuz?

* Diyarbakrdaki devlet hastanelerinde kaç salk çalan eksii vardr? Bu eksikliin hem yurttalarn salk hakkna eriiminde ciddi zorluklarla karlamasna, hem de salk emekçilerinin ar i yüküne maruz kalmasna neden olduunun farknda msnz?

* Diyarbakr devlet hastanelerinde doktor ve salk emekçilerinin saysnn yetersiz olmasndan kaynakl, yurttalarn yaadklar maduriyetleri giderme adna herhangi bir giriimde bulunacak msnz?

Ana Sayfaya Git