Bisikletçiler, çamura saplanan koyunu kurtardı

Muş'ta Bisiklet Derneği'nin üyeleri, tarihi Murat Köprüsü'ne giderken, çamura saplanmış durumdaki koyunu kurtardı.

Haberler 26.09.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatandalarn çevreye duyarl olmas, toplu ulama ve harekete tevik edilmesini salamak amacyla Valilik önünde toplanan 20 bisikletli, Murat Köprüsüne harekete geçti. Yaklak 15 kilometrelik parkurda hem pedal çeviren Bisiklet Dernei üyeleri, hem de çevreye duyarllklarn gösterdiler. Karayolunun çevresindeki çöpleri toplayan gençler, bir koyunun Murat Nehrinde çamura saplandn görünce, müdahale ettiler. Bellerine kadar çamura saplanan ve koyunu kurtarmay baaran Bisiklet Dernei üyelerinden Muhlis Aksoy, unlar söyledi:

KOYUN KURTARMA OPERASYONU

Her yl yüzlerce yerli ve yabanc turist tarafndan gezilen tarihi Murat Köprüsündeki atklar temizlemek için yola çktk. Doaya ve çevreye dikkat çekmek istiyoruz. Murat Köprüsüne giderken bir koyunun hayatn kurtardk. Koyunu sahibine teslim ettik.Topladmz çöpleri belediyenin almas için bir yere ydk. Bisiklet Dernei olarak doaya ve çevreye duyarllm her frsatta göstermek istiyoruz.

Öte yandan çevreci bisikletlilerinden Turgut Özden etkinlie 3 yandaki kz Asiye ile 8 yandaki olu Baran ile birlikte kaltld. Turgut Özden, çocuklarna hem çevre bilinci vermeye çaltn, hem de bisikletle tanmalarn saladn bildirdi.

Ana Sayfaya Git