Bismil Belediyesi'nden örnek proje

Bismil Belediyesi, atıl durumdaki arazilere ekilecek ürünlerden elde edeceği geliri kadınlara dağıtacak.

Haberler 16.05.2019 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPli Bismil Belediyesi, kadnlara yönelik örnek bir projeye imza att. Belediyeye ait atl durumdaki araziye ekilecek domates, salatalk, biber, patlcan, kabak ve karpuzdan elde edilecek gelir ise belediye tarafndan belirlenen dar gelirli 50 ailedeki kadnlara verilecek. Belediyenin hayata geçirdii projeyle de kadnlarn kooperatifleerek komünal ekonomiye geçmeleri amaçlanyor. Tarlada ekinlerin üretilmesi için ise yaplan hazrlklar kapsamnda araziler, traktörlerle sürüldü. Bismil Belediyesi Bakan Gülen Özer direksiyona geçerek traktörler ile tarlay sürdü.

Bismil Belediye Bakan Gülen Özer, ilçenin verimli topraklarnn olduunu belirterek, Biz bugün kadn arkadalarmzla beraber tarlay sürüyoruz. Bundan sonra da bu tarla halkmzn hizmetinde olacak. Halkmzla birlikte dün caddeyi yapyorduk, yarn sokaklar temizleyeceiz, bugünde tarlay sürüyoruz. Bizde durmak yok, her yerde olacaz, her ii halkmzla beraber yapacaz dedi.

50 ALE FAYDALANACAK

Belediyeye ait atl durumundaki tarlalarn yurttalarn ihtiyaçlar dorultusunda kullanlacan aktaran dier ebakan Orhan Ayaz ise belediyeye ait ba, bahçe ve tarlalarn olduuna dikkat çekerek, Bismildeki kadnlar için belediyemizin destei ile kooperatif tarznda sebze ekerek ailelerimize az da olsa bir ekonomi katk salayacaz. lk olarak bu projeyi Bismilde balattk. 50ye yakn aile bu projeden faydalanacaktr dedi.

Kadnlarn toplumdaki önemine de deinen Ayaz, Kadn toplumsal yaamn gücüdür. Bin yldr bu böyle süre gelmitir. Biz bu yaam hakikatine destek olma ve kadn arkadalarmza güç verme çabamz, Bismil Belediyesi olarak her zaman ortaya koyacaz, Kadn yaamdr diye konutu.

Ana Sayfaya Git