Bismil Devlet Hastanesinde tatbikat

Diyarbakır'ın Bismil Devlet Hastanesinde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) sızıntı tatbikatı yapıldı.

Haberler 01.08.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bahekim Abdurrahim Savc ve Hastane Müdürü Musa Yaa, hastanenin bahçesinde kurulan kriz masasnda tatbikat hakknda bilgi ald.

Tatbikatta senaryo gerei Batmandan Diyarbakra gitmekte olan svlatrlm klor varilleri ile yüklü kamyon Bismil ilçesinin Üçtepe mevkisinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrilmesiyle etrafa varillerden gaz sznts yayld.

Durumu gören vatandalar 112 Acil Komuta Merkezine ihbarda bulundu. Bismil Devlet Hastanesine 2 hasta getirildi.

Hastane bahçesinde gerçekletirilen tatbikatta, kazada kimyasal maddeye maruz kalan 2 kiinin Bismil Devlet Hastanesine getirildikleri bilgisi üzerine turuncu kod verilerek gerekli önlemler alnd.

HASTANEDE TATBKAT

Hastalardan biri ambulansla hastaneye getirilirken dieri ise kendi imkanyla hastaneye geldi.

Kendi imkanyla hastaneye gelen hasta kimyasal ölçümü yaplp, kimlik bilgileri alndktan sonra KBRN bölümüne alnd, ykandktan sonra ambulansla getirilen dier hastann bulunduu müdahale odasna götürüldü.

2 hastaya belirlenen alanda dekontaminasyon uygulanarak kimyasal ölçüm sonrasnda, temiz onay ile hastanede tedavi altna alnd.

Tatbikata ilikin açklama yapan uzman doktor Abdurrahim Savc, tatbikatn sorunsuz tamamlandn belirterek, amaçlarnn olaanüstü durumlarda meydana gelecek olaylara donanml, hzl ve eksiksiz müdahale etmek olduunu aktard.

Savc, tatbikatlarn süreceini ifade ederek, tatbikatta emei bulunan l Salk Müdürlüüne ve hastane personeline teekkür etti.

Ana Sayfaya Git