Bismil Müftülüğü, modern binasına kavuşuyor

Bismil Belediyesi ve İlçe Müftülüğü arasında eski cezaevi yerine müftülük binası, konferans salonu, mescit ve kuran kursu yapımına yönelik protokol imzalandı.

Haberler 16.02.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil Belediye Bakan makamnda gerçekleen imza törenine Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Turgay Gülenç ile lçe Müftüsü Ahmet Durmu katld. Daha önce Adalet Bakanl tarafndan Diyanet ilerine tahsis edilen eski cezaevi yeri Bismil belediyesi tarafndan yklarak enkaz kaldrlmt. Belediye tarafndan ihaleye çkarlacak olan Müftülük binas, içinde Kuran kurslar konferans salonlar, Mescit ve hizmet binas olacaktr. 1250 metrekare kapal alan olmak üzere toplam 5250 metrekare alanda kurulacak olan binann çevre düzenlenmesi ve kaba inaat Bismil Belediyesi tarafndan yaplarak ilçe müftülüüne devredileceini açkland.

Hayrl hizmetler verilecektir

Yeni müftülük binasnn ilçe için bir ihtiyaç olduunu belirten Bakan Gülenç, Bismil Belediyesi olarak Bismil Müftülüümüzün yeni hizmet binasnn kavumasyla beraber ilçemizde milli ve manevi deerlere bal nesiller yetitirilmesi için, slami hizmetlerin daha salkl ortamda verilmesi için önemliydi. Biz her zaman bu milletin dinini, asli bilgilerini birinci kaynaktan, ehil ellerden örenmeleri için diyanetin yapaca bu hizmetler önemliydi. Hayrl hizmetlere vesile olan bu projemizin ilçemize hayrl olmasn diliyorum ifadelerini kulland.

Belediyecilikte örnek

lçe Müftüsü Ahmet Durmu güzel bir hizmet gerçekletireceklerinin altn çizerek, Belediye Bakanmz Turgay Gülençin belediyecilik anlamnda farkl bir portre çizdiini ifade etti. Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Gülençin sosyal, kültürel, üst yap çalmalar açsndan trnak içerisinde örnek gösterilen bir belediyecilik hizmeti verdiini belirten Durmu, Ben bunu Bismilin her sahasnda görüyorum dedi.

Bismil her alanda deer kazanyor

Müftü Durmu, Eski cezaevi mevkisinin gelimilik açsndan geri kalmt bu projeyle o bölgenin ksmen canlandrarak bu mahallemize de deer kazandrmak açsndan önemli bir çalma olduunu ifade etti. Burada insanlar namaz klacak. çocuklarmz ilim örenecek. Ve en önemlisi ise mevcut müftülük binamzn yeterli olmadn belirterek lçemize bu güzel eseri brakan Kaymakammz ve Bakanmz Turgay Gülençe teekkür ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git