Bismil'e 40 milyon lira!

Bismil Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç, "Belediyemize gelen 40 milyon lirayı sosyal belediyecilik yolunda halkımızın hizmetinde kullanacağız." dedi.

Haberler 21.02.2017 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil Belediye Bakan Vekili Kaymakam Gülenç, ilçede vatandalarn özlemle bekledii hizmetlere yönelik admlar attklarn, görevlendirildii günden bu yana hz kesmeden çaltklarn söyledi.

Belediyenin önemli sorunlarnn biriktiini, özellikle bu bölgelerdeki belediyelerde farkl kayglarla yaplan bir belediyecilik anlaynn bulunduunu kaydeden Gülenç, öncelikle personel konusunda skntlar olduunu, yeterli nitelikte ve sayda personellerinin bulunmadn bildirdi.

Temizlikten imara kadar çok fazla sorun olduunu, öncelikli olarak vatandaa hizmet prensibiyle ilçedeki sorunlar analiz edeceklerine dikkati çeken Gülenç, tespit çalmalar bittikten sonra bunlarla ilgili projeler hazrlayacaklarn, projeler çerçevesinde de hzl bir ekilde eksiklikleri tamamlayacaklarn kaydetti.

- Terörle balantl kamu görevlileri

Belediyelerde terör örgütlerine üye olan kamu görevlileri olduunu belirten Gülenç, öyle konutu:

u anda çkarlan kanun hükmünde kararname çerçevesinde hem FETÖ hem de terör örgütü PKKya üye olan kiilerin devlet kurumlarndaki yaplanmalarn yok edici çalmalar devam ediyor. Belediyemizde de bu örgütlere üye olan skntl kamu görevlileri vardr. Bunlarla ilgili güvenlik güçlerimize talimat verdik. ncelemeler devam ediyor. Arkadalarmzdan bize gelen bilgiler nda gerekli müdahaleleri yapacaz ve belediyemizi bu tür yaplardan temizleyeceiz.

Bismilin ylda yaklak 40 milyon liralk bütçesi olduunu aktaran Gülenç, belediyeye gelen bütçenin vatandan hizmet görmesi amacyla gönderildiine iaret etti. Gülenç, u deerlendirmelerde bulundu:

Bugüne kadar maalesef gelen bütçeler vatandatan ziyade farkl alanlara kayd. Artk bu bütçeler ilçede toplanacak ve vatandalarmza hizmet olarak dönecek. Bunun garantisini verebiliriz. Belediyemize gelen 40 milyon liray sosyal belediyecilik yolunda halkmzn hizmetinde kullanacaz. Bismilde fazla bir hizmet kaygs olmadndan dolay herhangi bir borçlanma da yaplamam.

- Hastalar ücretsiz tanacak

Ksa süre içerisinde yapabilecekleri projeler üzerinde younlatklarn dile getiren Gülenç, ilçenin en büyük sorunlarndan birinin hastaneye ulam olduunu kaydetti.

Gülenç, çalmalar sonucu baz kooperatifler ile anlatklarn, hastalarn hastaneye ücretsiz tanacan vurgulayarak, örencilerin de ilçenin biraz dnda olan okullara gidip gelmede sknt yaadn, bu örencilerin de okullarna ücretsiz tanacan aktard.

Birçok mahalle ve caddede kaldrm olmadndan dolay kazalar meydana geldiini, en ksa sürede bozuk kaldrmlar onaracaklarn dile getiren Gülenç, Civardaki çou köylerimizde çöp toplama hizmeti verilmiyordu. Konteynrlar sipari ettik, yakn zamanda köylerimize datacaz. ifadelerini kulland.

Devlet Su leri (DS) ile ortak bir çalma yürüttüklerini bildiren Gülenç, unlar kaydetti:

Buras Dicle rmann yata. Yaklak 4 kilometrelik alanda dere slah çalmas balyor. çok büyük bir çalma. Bir günde yaklak 9 ton akaryaktn harcanaca bir çalma. Yaklak 1,5 yl sürecek bu çalma. Bunun neticesinde tüm rmamz slah edilmi olacak. Irmak çevresindeki kötü görünümü sona erdireceiz. Buralar rekreasyon ekline getireceiz ve vatandalar hafta sonlar veya mesai dnda buradan faydalanacak.

Ana Sayfaya Git