Bismil'e Şehit Ateşi!

SURİYE'den kaçak yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışan bir gruba müdahale sırasında nerden geldiği belirlenemeyen kurşunla şehit olan Piyade Er İlhami Çelebi, memleketi Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Şahintepe köyünde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Haberler 20.04.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hatayn Yaylada ilçesinde Suriyeden kaçak yollarla Türkiyeye geçmeye çalan gruba müdahale srasnda meydana gelen silah kazas sonucu ehit olan er lhami çelebinin cenazesi, Diyarbakrn Bismil ilçesinde defnedildi.

Yaylada ilçesinde dün meydana gelen olayda yaralanan ve kaldrld Hatay Devlet Hastanesinde yaplan müdahaleye ramen kurtarlamayarak ehit düen 21 yandaki çelebinin Türk bayrana sarl tabutu, Diyarbakrn Havalimanndan alnarak Bismil ilçesindeki Baakehir konutlarnda baba ocana getirildi.

BSMLDE BABA OCAI

Türk bayrann asld evin önünde kalabalk bir vatanda topluluu tarafndan dualarla karlanan ehidin cenazesi, daha sonra defnedilmek üzere ahintepe köyüne götürüldü.

Köyde düzenlenen törene, Vali Vekili Ahmet Naci Helvac, 7nci Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Bismil Belediye Bakan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç, kurum amirleri, askeri erkan ile ehidin yaknlar ve çok sayda vatanda katld.

KÜRTçE AITLAR YAKILDI

Törende Kürtçe at yakan ehidin yaknlarn askerler teselli etti.

Cenaze namazn kldran Bismil Müftüsü Ahmet Durmu, lhami çelebinin bayrak ve vatan için cann verdiini ve ehit olduunu söyledi.

Klnan cenaze namaznn ardndan ehidin cenazesi, gözyalar içerisinde köy mezarlnda topraa verildi.

Ana Sayfaya Git