Bitlis tarihi kimliğine kavuşuyor

BİTLİS Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Ulu Cami Meydanı'nda yürütülen restoransyon çalışmalarını inceledi. Vali Ustaoğlu,"Devletin, bu millete hizmet olarak gönderdiği paranın nasıl bu millete hizmet olarak aktarıldığını ispatı işte bu meydandır. Bitlis artık tarihi kimliğine kavuşuyor" dedi.

Haberler 15.08.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlis Valisi Belediye Bakan Vekili smail Ustaolu, belediye tarafndan yürütülen, Samsun Büyükehir Belediyesinin de destek verdii Ulu Cami Meydan Düzenleme Projesi kapsamnda yaplan restorasyon çalmalarn inceledikten sonra açklama yapt. Vali Ustaolu, yaklak 1 yldr devam eden proje kapsamnda 500ün üzerinde iyerine giydirme, kaplama ve klandrma ilemi yapldn belirtti. Ustaolu öyle konutu:

Bitlis Belediyesi olarak yaklak bir yldr en fazla üzerinde durduumuz husus, balatm olduumuz Kadim Kent Tarihi Kimliine kavuuyor sloganyla yapm olduumuz bu projedir. Proje kapsamnda, Ulu Cami Meydan düzenlemesini de gerçekletirdik. çinde bulunduumuz bu tarihi gazi meydan, 1916 Rus igali srasnda biliyorsunuz bu camimiz yara alm, mermilerin hedefi olmu bir camidir. Bu bin yllk tarihi cami ve bu meydan, ite gördüünüz gibi tarihi kimliine kavumu durumda. Bu meydan biz Samsun Büyükehir Belediyesi ile birlikte projelendirdik. Gördüünüz bu dükkanlaryla, ofisleriyle, bu sokamz bir taraftan kültür soka diyoruz, dier taraftan da yapm olduumuz d cephe Sokak salklatrmas düzenlemesiyle, burasn tarihi görünümüne inallah kavuturduk. Arif Bey Caddesi ile birlikte toplamda bir yl içerisinde yapm olduumuz sokak salklatrmas çerçevesinde, giydirme yaptmz vitrinleriyle, yeni standart tabelalaryla, çat düzenlemeleriyle, zemin çalmasyla, toplamda 500ün üzerinde dükkan, ofis, iyeri, ev, d cephe giydirme ve kaplama iini yaptk.

VATANDATAN BR KURU PARA ALMADIK

Restorasyon çalmas için vatandalardan bir kuru para almadklarn anlatan Ustaolu, Buras bir yl içerisinde kimlikli bir meydana kavutu. Bu alan, bir yl önce taksi durayd. Tabiri caizse bankamatik makinelerinin bulunduu, vatandan nefes alabilecei, hiçbir ortamn olmad bir alan iken; tarihi Daml kahvesiyle, Bitlisin yöresel ürünlerinin rahat bir ekilde pazarland dükkanlaryla, tarihi bir alan gerçek kimliine kavutu. Hizmetlerimiz devam ediyor. Önümüzdeki dönemde de yine Buday Pazar, Kasaplar çars, Büryanclar Sokak, ayn bu standartta sokak salklatrma çalmamz devam edecek. Devletin, bu millete hizmet olarak gönderdii parann nasl bu millete hizmet olarak aktarldn ispat ite bu meydandr dedi.

Ana Sayfaya Git