Bitlis'e termal kameralı drone

BİTLİS Valiliği, terörle mücadelede daha etkin çalışma yürütmeleri amacıyla Emniyet Müdürlüğü'ne gece görüş kamerası taşıyan bir droe aldı.

Haberler 09.12.2016 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölgede tek olduu belirtilen dronenin, gece uçu özelliine sahip olduu gibi 4 kilometreye kadar da uçma özelliine sahip olduu belirtildi.

Bitlis Valisi Ahmet çnar, teknolojinin terörle mücadele kullanlmasnn hem insan zaiyatnn ve zararnn önüne geçtiini, hem de personele kolaylk saladn söyledi. Terörle mücadele kapsamnda sahada çalanlarn fikrilerine önem verdiklerini, salanan koordinasyonla, teknolojinin en iyisini kullanarak terörle mücadele etmeye çaltklarn anlatan Vali çnar öye konutu:

TERMAL KAMERA

Sahada olan arkadalarmz yaadklar skntlarn ardndan sürekli bir fikir gelitiriyorlar. Yeni teknoloji ürünleri ortaya çktkça, onlar kullanma noktasnda bir takm görüler oluuyor. Bizde koordinasyon salayarak, arkadalarmzn önerilerini hzlca deerlendirerek, uygun olanlar uygulamaya koyuyoruz. Bu anlamda dronelar bölgede etkin olarak kullanlmaya baland. Bunlar yol kontrolleri, bir yanl var m? Bir kaz ve bomba yerletirme var m? Gelen gidenler var m? Güvenlik noktalarnda, çevrede neler olup bitiyor? Kontrolleri birkaç kilometre alanda yapabiliyoruz. Ancak Türkiyede baka var m bilmiyoruz. Bu, termal kameral, gece görüü olan bir kamerann yerletirildii mevcut piyasada gördüümüz Dronelardan birkaç kat daha büyük. 7.5 kilograma kadar arlk tayabiliyor ve 4 kilometreye kadar uçabiliyor.

Ana Sayfaya Git