Bitlis'te sığınaklarda PKK'nın yaşam mazlemesi ve patlayıcı ele geçti

BİTLİS'in Tatvan ile Mutki İlçesi kırsal kesiminde sürdürülen operasyonlarda PKK'ya ait 2 sığınak tespit edildi. Sığınaklarda çok miktarda yaşam malzemesi ve patlayıcı ele geçirildi.

Haberler 10.05.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlis Valiliinden yaplan açklamada, operasyonlarn Tatvann Tokaçl Köyü ve Mutkinin Kavakba Beldesi çimen Mahallesi krsal kesiminde yapld belirtildi. Bitlis l Jandarma Komutanl ekiplerinin dün yapt operasyon ve istihbari çalmalar neticesinde çok sayda malzeme ele geçirildii belirtilerek öyle denildi:

YAAM MALZEMES VE PATLYICI

Bitlis li Tatvan lçesi Tokaçl Köyü krsalnda 2 adet snak içerisinde 1 adet piknik tüpü, 1 adet termos, muhtelif yaam ve gda malzemesi, Mutki lçesi Kavakba Beldesi çimen Mahallesi krsalnda topraa gömülü vaziyette 380 kg. amonyum nitrat olduu deerlendirilen patlayc madde, 100 metre kablo, 1 adet güne paneli, 1 adet tanabilir enerji kayna ve muhtelif yaam, gda malzemesi tespit edilmitir. Tespit edilen patlayc maddeler, yaam ve gda malzemeleri C.Savcsnn talimat ile olay yerinde imha edilmitir. Bitlis Jandarma Bölge Komutanl bölge halkmzn da destei ile huzur ve güvenlii salamak maksadyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararllkla sürdürecektir.

Ana Sayfaya Git