Bitmeyen çile arazi davası!

Batman’da yaklaşık 500 mirasçısı bulunan ve mahkemelik olan 900 dönüm arazinin mirasçıları, arazinin birkaç kişi tarafından ekilip biçildiğini ve haksız kazanç elde edildiğini iddia ederek 8 yıl önce açılan davanın bir an önce sonuçlanmasını istedi.

Haberler 06.03.2018 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman merkeze bal Erköklü köyünde 150 yl önce vefat eden Hac eyhmus Doudan kalan 900 dönümlük arazi meselesi mirasçlar arasndaki sorunlar nedeniyle çözülemiyor. Arazinin birkaç kii tarafndan ekildiini ve elde edilen gelirden sadece onlarn faydalandn iddia eden mirasçlar, madur olduklarn ve 8 yl önce açlan davann bir an önce sonuçlanmasn istedi.

Birileri ekip biçiyor hakkmz alamyoruz

Aydn Nazillide oturan ve mahkeme nedeniyle gelip gitmekte zorlandn ifade eden mirasç Yasemin Batur (42), Yaklak 150 senedir süren bir miras davamz var. 8 yldr da bunun mücadelesini veriyoruz. Gelip gitmemiz çok zor oluyor. Birileri ekiyor biçiyor. Biz de hakkmz almak istiyoruz. Bu yüzden devletimizin bu konuya el atmasn istiyoruz. Yaklak 500 kii bu arazinin mirasçs durumunda. Bizim istediimiz tek ey devletimizin buna bir el atp mahkemenin biran önce sonuçlanmas. 900 dönüm civar bir arazimiz var. Bunlar ekilip biçiliyor ve biz hiçbir ey görmüyoruz hiçbir ey alamyoruz. Mahkemenin sonuçlanmasn ve hakkmz neyse onu almak istiyoruz. Kimin ekip biçtiini de bilmiyoruz. Birçok mirasç da bu konuda madur. 4 çocuum var ve bu mirasa ihtiyacmz var dedi.

Herkes faydalanyor ama biz faydalanamyoruz

Bir dier mirasç Mehmet Baarr, maddi durumu olmad için skntlar yaadn ve araziden faydalanamadklarn dile getirerek, unlar kaydetti:

Dedem Hac eyhmus Doudan kalan arazilerin mirasçyz. Dava sürmektedir. Bu davann biran önce sonuçlanmasn istiyoruz. 500e yakn mirasçyz. Skntlar yayoruz. Arazilerimiz ekilip biçiliyor. Arazi içerisinde kamu Kurulular da var. Herkes faydalanyor ama bizler faydalanamyoruz. Bizim arazimizden haksz kazanç elde ediliyor.

Ana Sayfaya Git