Biyomedikal birimi açıldı

DÜ'de yeniden dizayn edilen biyomedikal biriminin açılışı yapıldı

Haberler 21.07.2018 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesi Hastanesi bünyesinde yeniden dizayn edilen biyomedikal biriminin açl gerçekleti.

Açl, DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül tarafndan gerçekleti. Açlan biyomedikal nitesinin hastanede çok büyük oranda kazanç salayaca ve hastanenin d giderlerini azaltaca belirtildi.

Açl Rektör Gül yapt

Biyomedikal ünitesi bu yl içerisinde 6 milyon 771 bin 920 lira kar elde etmesini saladn söyleyen Rektör Prof. Dr. Talip Gül, Hastanemizin biyomedikal ünitesini açm bulunmaktayz. Biyomedikal ünite hastanemizdeki tüm cihazlara hizmet veren ünitedir. Geçmi yllarda hastanemizdeki bu cihazlarn bakm ve onarm hizmet alm yoluyla baka firmalara verilmekteydi biz yönetime geçtikten sonra biyomedikal ünitemizi kendimiz kuralm fikri olutu. Hastanemizdeki tüm cihazlarn bakm ve onarm tekrar hizmete katlm hizmetini kendimiz yapalm diye bir karar aldk. O karar dorultusunda hastane yönetimimiz çok iyi bir çalma yapm bugün onu görüyoruz. Arkadalarmz bu çalma sonucunda biyomedikal Ünitemizi hizmete dönütürmüler. Bu biyomedikal Ünitesi ile hem hastanedeki hizmetlerin aksamamas salanmaktadr hem de hastanemiz döner sermayesinde d firmalara verilen para miktar çok azalmtr dedi.

6 milyon 771 bin 920 lira kar

Biyomedikal ünitesinin büyük oranda kar kazanc saladn vurgulayan Gül, Bu yl içerisinde biyomedikal hizmetlerinden 6 milyon 771 bin 920 lira kar etmiiz. çünkü kendi hizmetimiz ile dardan aldmz hizmet bir olmamaktadr. Benim aldm duyumlara göre bozulan bir cihaz darda tamir ettirmek istediimiz zaman çok fahi fiyatlar ile tamir etme yoluna gidiliyor. Teknik ekibimiz çok cüzi fiyatlar ile halletmektedir. Hastanemiz Güneydou Anadolu bölgesinin en büyük hastanesidir. Bütün hastanelerde çok büyük bir tesisatlar vardr, bu tesisatlar için böyle bir ünitenin kurulmas büyük bir hizmettir. Bu hizmeti hastanemize kazandran yönetime teekkür ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git