Biz Anadolu’yuz!

İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Surlar Diyarı Diyarbakır’dan 40 öğrenci Gülleri Diyarı Isparta’ya geldi.

Haberler 09.10.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin tarihi ve kültürel mirasnn tantlmas, milli ve manevi deerlerin paylalmas, iller aras kardelik köprüsü kurmak, yardmlama ve dayanma bilincinin artrlmas ve gelecek nesillere aktarlmas ile çocuklarn terör örgütlerinin istismarndan ve kötü alkanlklardan uzak tutulmas amacyla balatlan Biz Anadoluyuz projesi devam ediyor.

Proje kapsamnda, öretmenleri eliinde 40 örenci Diyarbakrdan Ispartaya geldi. 12-14 ya aras örencilerden oluan kafile Isparta Valilii Gençlik ve Spor l Müdürlüü Gençlik Merkezi ev sahipliinde 4 gün misafir edildi.

SURLAR DYARINDAN

Ispartann tarihi, turistik ve doal güzelliklerini görme imkn bulan örenciler ziyaretlerinin ilk gününde Gençlik Merkezini ziyaret etti. Burada çeitli etkinliklere katlan örencilere Gençlik ve Spor l Müdürü Murat Gevrek de elik etti. l Müdürü Gevrek, ardndan Atatürk Stadyumunda örencilerle futbol maç yapt.

Ziyaretlerinin ikinci gününde sabah sporuyla güne balayan örenciler, ilk olarak Gençlik Merkezinde Ebru sanatyla tanarak, masa tenisi ve langrt oynadlar.

Kafile, ardndan Karnca Derneini ziyaret ederek özel bireylerle birlikte ku yemlii yapt. kinci gün program Süleyman Demirel Müzesi, Süleyman Demirel Ant Mezar, Etnografya Hal Kilim Müzesi, ehit ailesi, esnaf ziyaretleriyle sona erdi.

SPARTAYI GEZDLER

Ziyaretlerinin üçüncü gününde ilk durak Garnizon ehitlii oldu. 40 örenci, 4 örenci ve 4 gönüllü gençten oluan kafile ehitler için dua etti. Ardndan Atabey slamköy Hac Yahya Demirel Yatl Bölge Oratokulunu ziyaret eden örenciler burada çeitli oyunlar oynayarak, temiz çevre için çöp topladlar. Atabey programndan sonra Eirdir ilçesine geçen örenci kafilesi, Yeiladay ve Eirdir Kalesini gezdi. Ziyaretlerin üçüncü günü Eirdir Huzurevi ziyaretleri ve veda gecesi ile sona erdi.

Programn dördüncü gününde Gençlik Merkezinde doyasya elenen örenciler öle yemeinin ardndan Diyarbakra uurland.

Isparta ev sahipliinden memnuniyetleri dile getiren örenciler Güller Diyar Ispartadan Surlar Diyarmz Diyarbakra mutlu dönüyoruz diyerek, kendileriyle yakndan ilgilenen Gençlik ve Spor l Müdürlüü Gençlik Merkezi ekibine teekkür ettiler.

Türkiyenin kültürel zenginliklerin tantlmas, örenciler arasnda karlkl sayg ve sevgi kültürünün oluturulmas açsnda projenin önemine dikkat çeken Gençlik ve Spor l Müdürü Gevrek ise, çileri Bakan Süleyman Soyluya, Gençlik ve Spor Bakan Sayn Dr. Mehmet Muharrem Kasapoluna ve Isparta Valisi Ömer Seymenoluna teekkür etti.

Ana Sayfaya Git