Böbreğinden 'Zerzevan' çıktı

Diyarbakır'da 51 yaşındaki bir hastanın böbreğinden yüzlerce taş çıktı. Doktorlar, hastanın böbreğinden çıkardıkları taşlarla Zerzevan Kalesine dikkat çekmek için 'Zerzevan' yazdı.

Haberler 17.03.2020 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesi Hastanesine bavuran bir hastann böbreklerinde yüzlerce ta çkt. Talar görüp hayrete düen doktorlar, 2021 ylnn Zerzevan yl yaplmasna destek için çkardklar talarla Zerzevan yazd.

Diyarbakr Dicle Üniversitesi Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dal Öretim Üyesi Doç. Dr. Mahsur Dagülli ve ekibi tarafndan 51 yandaki hasta ameliyat edildi. Ameliyat srasnda hastann böbreinden yüzlerce ta çkarld. Ameliyat ile ilgili bilgi veren Dicle Üniversitesi Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dal Öretim Üyesi Doç. Dr. Mahsur Dagülli, ameliyat ettikleri hastann 51 yanda erkek olduunu belirterek, Hastamza böbrek ta ameliyat yaptk. Hastamzn ikayetleri yoktu fakat o kadar çok ta çkt hastamzn böbreinde özellikle böbrek içi talar her hangi bir rahatszlk ve ar vermeyebiliyor. Bu konuda hastalarn dikkat etmesini öneriyoruz. Özellikle böbreklerde üreter dediimiz idrar kanalna düen talarda daha çok ar bekliyoruz ama böbrek içerisindeki talar bu hastamzda olduu gibi 6 veya 7 santim büyümesine ramen her hangi bir semptom ve ikayete neden olmayabiliyor dedi.

Bu ta sadece erikin hastalarda deil, bebeklerde de görülebiliyor

Hastaya tek delikten yaklak bir santim tüp aracl ile srttan bir noktadan girdiklerini aktaran Doç. Dr. Dagülli, Hastann talarn küçük küçük parçalar halinde krarak dar aldk. Yaptmz ameliyat 2 saatte tamamland. Hastamzn tedavisini yaptktan sonra evine gönderdik. Hastamzda yüzlerce ta çkt. 6 veya 7 santimetrelik bir tan tam bir parça halinde deil de krarak çkardmz için küçük küçük parçalar halinde çkardmzdan yüzlerce ta çkardk. Bu ta sadece erikin hastalarda deil, bebeklerde de görülebiliyor. Bir ya alt çocuklarn eer sk sk karn ars ikayetleri var ise idrarlarnda renk deiiklii gözlemleniyorsa mutlaka ebeveynlerinin doktora müracaat etmesini öneriyoruz diye konutu.

Diyarbakra katkmz olsun istedik

Talarla Zerzavan yazlmasnn nedenini de anlatan Doç. Dr. Dagüli, Zerzavan yazmamz ameliyattan sonra spontane gelien bir olayd. Diyarbakrda Zerzevann özellikle UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine girmesi için uralyor. Yine 2021 ylnn Zerzevan yl olmas için ura verildii bir dönemde bizimde bir katkmzn olmasn isteyerek talarla Zerzevan yazdk eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git