Bölge Belediyeleri Ramazan'a Hazır!

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak'taki belediyeler ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı.

Haberler 17.05.2018 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Diyarbakr, Mardin, Siirt, Batman ve rnaktaki belediyeler, onbir ayn sultan ramazann manevi ruhuna uygun yaanmas için hazrlklarn tamamlad.

Yardmlama ve dayanma duygularnn güçlendii, manevi duygularn zirveye ulat ramazan ay dolaysyla birçok noktada iftar çadrlar kuran belediyeler binlerce vatanda iftar sofrasnda buluturacak.

Yardmlarla yoksulun yüzünü güldürecek belediyeler, düzenlenen etkinliklerle de vatandalara ramazan geleneklerini yaatacak.

- Diyarbakrda 6 noktada 6 bin kiiye scak yemek

Diyarbakr Büyükehir Belediyesince kentin 6 farkl noktasnda kurulan iftar çadrlarnda 6 bin kiiye scak yemek sunulacak.

Kentteki yoksul ve dezavantajl vatandalar, eyh Sait Meydan, Ulu Cami önü, Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi önü ve Ben-u Sen ile merkez Balar ilçesindeki iki noktada kurulan iftar çadrlarnda iftar yapma imkan bulacak.

Üniversitede kurulan iftar çadr hasta yaknlar için sahurda da açk tutulurken, belediyenin misafirhanesinde de iftar ve sahur yemei verilecek.

Öte yandan, Sosyal Hizmetler Daire Bakanlnca, evde bakm hizmeti verilen yallarn da evlerine iftarda scak yemek ulatrlacak.

Belediye tarafndan halk salnn korunmas amacyla gda üreten, satan ve depolayan i yerlerinde denetimler artrld.

Büyükehir Belediyesi Salk leri Daire Bakanl ve Zabta Daire Bakanl ekiplerine denetimlerde l Emniyet Müdürlüü, Gda Tarm ve Hayvanclk l ve lçe müdürlükleri de destek veriyor.

- Ramazan boyunca da fakir fukarann yanndayz

Merkez Kayapnar lçe Belediye Bakan Vekili Kaymakam Ozan Balc, AA muhabirine yapt açklamada, ramazan aynn manevi havasna uygun ekilde bir ay boyunca farkl etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Balc, bu kapsamda 15 Temmuz ehitler Parknda iftardan sonra kadn, genç ve çocuklara yönelik etkinlikler yaplacan, etkinlikte Kuran- Kerim tilavetinin yer alacan, konser verileceini, Hacivat ve Karagöz oyunu gibi vatandalarn güzel vakit geçirebilecei gösterilerin yer alacan belirtti.

Ramazan ay boyunca da fakir fukarann, garip gurebann, yetimin ve öksüzün yanndayz. Yaklak 300 aileye scak yemek göndereceiz. Gelir durumu düük olan 2 bölgedeki aileler için çadr kurduk, bin kiilik iftar yemei vereceiz. diyen Balc, ramazan aynn dayanma ay olduunu vurgulad.

Balc, ramazan süresince özellikle dezavantajl gruplarn yannda olacaklarn aktard.

- Mardin

Mardin Büyükehir Belediyesince ibadethaneler gül suyu ile temizlenirken, 15 Temmuz Demokrasi ve ehitler Parknda bir ay boyunca binlerce vatandaa iftar yemei verilecek.

Mardin Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, Valilik ve belediye olarak tüm hazrlklar tamamlandklarn belirtti.

Huzur içerisinde bir ramazan ay geçireceklerini anlatan Yaman, vatandalarn iftardan sonra rahat vakit geçirebilmesi için kentteki park, bahçe ve dier mekanlarn temizliinin yapldn aktard.

Teravih namazlarnn daha huzur içerisinde klnmas için ibadethanelerin de gül suyu ile temizlendiini ifade eden Yaman, Geçen sene olduu gibi bu sene de vatandalarmzla 15 Temmuz Demokrasi ve ehitler Parknda iftarmz açacaz. lçelerimize bu anlamda destek vereceiz. Toplu tama araçlarmz kesintisiz çalacak. Zabtalarmz gerekli denetimlerini artrarak çalacaklar. htiyaç sahibi ailelere gda yardmlarmz olacak. nallah Mardin güzel bir ramazan geçirmi olacak. eklinde konutu.

- Siirt

Siirt Belediyesince, ramazan ay boyunca her gün bin 500 kii için iftar verilecek.

Belediye Bakan Vekili Ceyhun Dilad Takn, ramazan aynn bütün slam alemine hayrlar getirmesini diledi.

Takn, ramazan güzellikler içinde geçirmek amacyla bir takm çalmalar gerçekletirdiklerini belirterek, geçen sene olduu gibi bu sene de 15 Temmuz Demokrasi Meydannda manevi bir iklim içerisinde vatandalara keyifli anlar yaatacaklarn aktard.

ftar yemei verilecek kii saysn artrdklarn, bin 500 kiiye her akam iftar yemei verileceini, iftar sonrasnda yetikinlerin yan sra çocuklara yönelik de etkinlikler hazrladklarn anlatan Takn, Siirtlileri 15 Temmuz Demokrasi Meydannda gerçekletirilecek etkinliklere davet etti.

Takn, teravih namaz sonras devam edecek etkinliklerde yerel sanatçlarn yan sra ilahi sanatçlarnn da sahne alacan kaydederek, Daha deiik ve keyifli bir atmosfer Siirtli vatandalarmz bekliyor. eklinde konutu.

Vatandalardan Abdülbari Alp, belediyenin bu tür etkinlikler gerçekletirmesinden duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Yoksul insanlar orucunu gelir, burada açar. Her akam etkinliklere geçen sene olduu gibi ailece geleceiz. diyen Alp, kentin bu tür etkinliklerle daha da gelieceini ifade etti.

Ali hsan Gündüz, Siirt Belediyesine düzenlenecek etkinlikler için teekkür etti.

Gündüz, iftar programlarnn dostluk, kardelik havasnda geçtiini anlatarak, Bin 500 insan doyurmak az bir ey deil. Bu etkinlikler çok güzel oluyor. Kuran- Kerim tilaveti oluyor, baka manevi etkinlikler oluyor. diye konutu.

- Batman

Batman Belediyesince ramazan ay boyunca 30 mahallede birer gün kurulacak iftar çadrnda 5 bin kiiye iftar yemei verilecek, 2 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye gda kolisi ve her gün 10 bin ekmek datlacak.

Batman Belediye Bakan Vekili Ertu evket Aksoy, ramazan aynn yardmlama ay olduunu vurgulad.

Belediye olarak sosyal devlet anlay gerei ihtiyaç sahibi her vatandan sofrasna katk sunacaklarna iaret eden Aksoy, Batmanda uzun yllar kurulmayan iftar çadrlarn geleneksel hale getireceklerini aktard.

Aksoy, öyle konutu:

Günde toplam 5 bin kiiye iftar yemei ikram edilecek. Yemein yan sra dondurma, çay, su ve erbet ikram da yaplacak. ftar yemei datmndan bütün vatandalarn faydalanabilmeleri için tedbir alnacak.

çocuklar da unutmadklarn belirten Aksoy, ramazan ay boyunca çocuklara da iftar çadrlarnda elmal eker, pamuklu eker ve çeitli hediyeler datacaklarn söyledi.

- rnak

rnak Belediyesi de ramazana hazr.

Belediye Bakan Vekili Turan Bedirhanolu, Atatürk Mahallesi Sanat Sokanda kurulan iftar çadr ve stantlarla ramazan aynda vatandalara en güzel ekilde hizmet sunacaklarn belirtti.

lk iftar 500 kiiyle yapacaklarn ve her gün 500 kiiye yemek verileceini ifade eden Bedirhanolu, bunun yan sra vatandalarn güzel vakit geçirebilecei sosyal alanlar da oluturduklarn bildirdi.

Bedirhanolu, bu sayede vatandalarn gezebilecei, alveri yapabilecei bir alan da hazrladklarn dile getirdi.

Ayn zamanda 30 gün boyunca farkl sanatçlar ve gösterilerle vatandalarn buluacan belirten Bedirhanolu, rnak terör örgütünün saldrlar nedeniyle ciddi maduriyetler yaad ama bugün bakyoruz ki; bugün spor, sanat, kültürel etkinliklerle konuulmaya baland. Bu vesileyle birinci ramazan etkinliimizi düzenledik. Bu etkinliin geleneksel hale gelmesini temenni ediyoruz. dedi.

Bedirhanolu, zabta müdürlüünce de kentteki frn, restoran ve kasaplarda gda ve temizlik denetimi yapldn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git