Bölge donuyor!

Doğu Anadolu Bölgesindeki Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 83 yerleşim biriminin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Haberler 20.12.2016 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Büyükehir Belediyesinden yaplan açklamada, il genelinde kar nedeniyle halen 6 mahalle ve 18 mezraya ulam salanamad bildirildi.

Büyükehir Belediyesi ekiplerinin Edremit, Tuba, pekyolu, Gürpnar, Muradiye, Özalp ve Saray ilçelerindeki kapal mahalle ve mezra yollarn ulama açtna yer verilen açklamada, Bakale, Bahçesaray, Erci, çaldran, çatak ve Geva ilçelerindeki kapal yollarda ise çalmalarn sürdüü ifade edildi.

Karayollar 11. Bölge Müdürlüünden alnan bilgiye göre, bölge genelinde kapal karayolu bulunmad, ekiplerin yol geniletme ve tuzlama çalmalarn aralksz sürdürdüü örenildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüü verilerine göre de bölge genelinde havann parçal bulutlu geçmesi tahmin edilirken, Hakkari ve ilçelerinde ise sabah saatlerinden itibaren aralkl kar ya bekleniyor.

- Bitlis

Bitlis Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yapt açklamada, kar ve tipi nedeniyle 16 köy yolunun ulama kapandn söyledi.

Kapanan yollarda karla mücadele çalmalarnn devam ettiini ifade eden Kurtkan, acil durumlar için ekiplerin hazr bekletildiini dile getirerek, vatandalarn aslsz ihbarlarda bulunmamasn istedi.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç de kent merkezinde kar kalnlnn 1 metre, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreyi bulduunu belirtti.

Kentte gece hava scaklnn sfrn altnda 18 derece olarak ölçüldüünü bildiren Saraç, hava scaklnn dümesinden dolay vatandalar don ve buzlanmalara kar uyard.

Sis nedeniyle görü mesafesinin dütüü Bitlis-Tatvan ve Bitlis-Mu karayollarnda trafik kontrollü saland.

Karayollar ve belediye ekiplerince kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kar temizlii yaplyor.

- Hakkari

Hakkaride youn kar ya nedeniyle yolu kapanan 91 köyden 83ü ulama açld. Kent genelinde 8 köy ve 15 mezraya da ulamn salanmas için l Özel Özel daresi ekiplerince çalmalar yürütülüyor.

- Mu

Muta da kar ya ve tipi yüzünden il merkezi ve ilçelere bal 20 köy yolunun ulama kapand bildirildi. Köy yollarnn ulama açlmas için l Özel daresi karla mücadele ekiplerince çalmalar devam ediyor.

Ana Sayfaya Git