Bölge kar'a şimdiden esir

Kar ve tipi Güneydoğu bölgesinde etkisi oldu. Muş, Van ve Tunceli'de kar ve tipiye yakalanan çok sayıda kişi mahsur kalırken, araçlarda yolda kaldı.

Haberler 28.11.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou bölgesini etkisi altna alan kar ve tipi yaam olumsuz yönde etkilerken, Muta yolda mahsur kalan 10 kii, l Özel daresi ekiplerinin 4 saat süren çalmasyla kurtarld. Vann Bahçesaray kara yolunun Karabet Geçidinde etkili olan kar ve tipi sürücülere zor anlar yaatt.

Merkeze bal All köyüne giden 10 kii, 9 köy ve 22 mezrann ulamnn saland Üçevler grup köy yolunun çavutepe mevkisinde kar ve tipi nedeniyle mahsur kald.

Durumun jandarmaya bildirilmesi üzerine bölgeye sevk edilen l Özel daresi ekipleri, minibüsleriyle yolda kalanlarn kurtarlmas için çalma balatt.

Yolu açan ekipler, 4 saat süren çalmayla vatandalarn köye ulamasn salad.

MUTA KAR VE TP

Minibüs sürücüsü Refik Aykut, gazetecilere yapt açklamada, köye giderken olumsuz hava koullar nedeniyle mahsur kaldklarn söyledi.

Tipiye hazrlksz yakalandklarn anlatan Aykut, baladklar zincirlerin de kopmas nedeniyle sknt yaadklarn dile getirdi.

Vatandalardan Erhan Süne ise tipinin etkisini artrmasyla ilerleyemediklerini ifade ederek, makineleri buraya geldi. Arabann içinde snmaya çalyoruz. Ekipler yolumuzu açt. Onlar takip ederek köye gideceiz Allah devletimize zeval vermesin. dedi.

makinesi operatörü Servet Sancar da ihbar aldktan sonra hemen harekete geçtiklerini, k boyunca vatandalara yardmc olabilmek için ellerinden geleni yapacaklarn söyledi.

- Besiciler hayvanlaryla tipiye yakaland

Bu arada, sabah hayvanlarn meraya çkaran besiciler, kar ve tipinin balamas nedeniyle 6 saatlik yolculukla köylerine dönebildi.

Hayvanlaryla tipiye yakalanan Cengiz Salkm, karn aniden bastrdn belirterek, Orada mahsur kaldk. Hayvanlar kar nedeniyle gelemiyordu. dedi.

VAN BÖLGESNDE ESARET

Vann Bahçesaray kara yolunun Karabet Geçidinde etkili olan kar ve tipi sürücülere zor anlar yaatt.

Sabahn erken saatlerinde etkisini gösteren kar, yüksek rakml yerleri beyaza bürüdü.

Van - Bahçesaray kara yolunun 2 bin 985 rakml Karabet Geçidinde iddetini artran kar ve tipi nedeniyle ulamda aksamalar yaand.

Kar ve tipiye hazrlksz yakalanan sürücüler, kayganlaan yolda ilerlemekte zorland. Baz sürücüler araç lastiklerine zincir taktktan sonra yola devam edebildi.

Karayollar 11. Bölge Müdürlüü karla mücadele ekipleri de yolda tuzlama çalmas yapt.

Sürücü Hayrettin Malkoç, Her yl memleketimize kar ya daha erken balyordu. Bu yl biraz geç de olsa yad. Buralarda yln 6-7 ay karl geçiyor. Bizler araçlarmza ilk zincirleri takmaya baladk. dedi.

TUNCELDE MEVSMN LK KARI

Souk havalarn etkili olmaya balad Dou Anadolu Bölgesinde kar ya da sürüyor. Tunceliye de mevsimin ilk kar düerken, kara hazrlksz yakalanan baz sürücüler yolda mahsur kald. Tunceli- Erzincan karayolundaki Cankurtan, Hozat ve Demikap mevkilerinde mahsur kalan araçlarn kurtarlmas için karayollar ve l Özel daresi ekipleri çalma balatt. Bölgeye sevk edilen ekipler, yaptklar kar temizleme çalmalaryla mahsur kalan araçlar kurtarld.

3 LçEYE BALI BRçOK KÖYÜ YOLU ULAIMA KAPANDI

Tuncelinin yüksek kesimlerde yaan kar ya hayat olumsuz etkilerken, Pülümür, Hozat ve Ovack ilçelerine bal çok sayda köy yolu ulama kapand. Tespit edilen kapanan köy yollarnn ulama salanmas için ekiplerin çalmalar sürüyor.

Ana Sayfaya Git