Bölge lezzetleri gün yüzüne çıktı

Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu ve Dicle Üniversitesi tarafından Diyarbakır'da düzenlenen etkinlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetler hazırlanıp ikram edildi.

Haberler 20.03.2019 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Anadolu Açlar ve Pastaclar Federasyonu ve Dicle Üniversitesi tarafndan Diyarbakrda düzenlenen etkinlikte Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinde unutulmaya yüz tutmu yöresel lezzetler usta açlar tarafndan hazrlanp konuklara ikram edildi

Kentteki bir restoranda gerçekletirilen etkinlikte ustalar, kaybolmaya yüz tutmu lezzetlerden olan keledo, ekili çlbr, kadesürk, kavut, acem köftesi, ayval, kavurmal sengeser, çirili bulgur pilav, dutlu, armutlu kavut, ayran, erite a ile erik, kark meyve ve bostan kuru kabak tatlsn yapt.

Dou Anadolu Açlar ve Pastaclar Federasyonu Bakan Ali Geyik, Diyarbakra doal ve yöresel ürünlerle yemek yapmak ve bu lezzetlerin tantm için geldiklerini söyledi.

Yemekler hakknda bilgi veren, ürünlerin dalarda yetien otlardan yapld için salk deerinin yüksek olduunu aktaran Geyik Unutulmaya yüz tutmu yemekleri tekrardan gün yüzüne çkarmak için çalma yaptk. Amacmz eski mutfak kültürümüzü gün yüzüne çkarp yaatmak ve fast fooda kar tencere yemeklerine dönü yapmaktr. dedi.

AKADEMK BAKILA LEZZETLER

Dicle Üniversitesi (DÜ) Açlk Bölümü Öretim Görevlisi Cüneyt Ate de akademi ve özel sektörü bir araya getirerek, kaybolan lezzetleri ortaya çkaracaklarn söyledi.

Ate, ef Ali Geyikin köy köy dolaarak unutulan tatlar yeniden yaatmaya çaltn ve buna ilikin kitap hazrladn belirterek, unlar kaydetti:

Son zamanlarda gurme turizmi dünyaya yayld. Diyarbakrn da bu kapsamda ulamas gereken noktaya gelmesini hedefliyoruz. Diyarbakra ait olan yöresel baz yemek ve tatllarn corafi iaretlerini almaya çalyoruz. Üniversite olarak dier kurumlara destek veriyoruz. Diyarbakr kadayfnn corafi iaretinin alnmas için çalma yaptk ve bunu saladk. imdi ise cier ve perdeli cier için çalma balattk.

Etkinlikte usta ellerde hazrlanan lezzetlerin sunumu gerçekletirilip, yemekler misafirlere ikram edildi.

Ana Sayfaya Git