Bölge Mahkemesi Cezasını onadı!

HDP'li Nursel Aydoğan'ın 4 yıl 8 aylık hapis cezası onandı.

Haberler 24.03.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda geçen 4 Kasmda tutuklanan ve Silivri Cezaevine konulan HDP Diyarbakr Milletvekili Nursel Aydoan, 2011 ylnda 5 ayr gösteri yürüyüü ve cenaze törenine katlarak, terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adna suç ilemek, terör örgütü propagandas yapmak ve Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununa muhalefet etmek suçlarn iledii iddiasyla Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde yargland.

KISITLAMA GETRLD

13 Ocak 2017 tarihinde yaplan durumada kararn açklayan Mahkeme, Nursel Aydoan terör örgütü üyesi olmamamakla birlikte örgüt adna suç ilemek suçundan 4 yl 8 ay 7 gün hapis cezasna çarptrd. Aydoann Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliinden, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, seçme ve seçilme ehliyetinden ve dier siyasi haklar kullanmaktan, velayet ve vesayet hakkndan, vakf, dernek, sendika, irket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kiiliklerinin yöneticisi veya deneticisi olmaktan yoksun braklmasna da karar veren mahkeme, sann kendi alt soyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayymlk yetkilerinden de yoksun braklmasna hükmetti.

Nursel Aydoann avukat Abdülkadir Güleç, Mahkemenin kadn hakiminin muhalefet erhi koyduu karara Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesinde itiraz etti. Dosyay görüen Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3üncü Ceza Dairesi, mahkemenin verdii karar onad. Kararda, Mahkemenin kararnda usule ve esasa ilikin herhangi bir hukuka aykrln bulunmad, delillerde ve ilemlerde herhangi bir ekliklik olmad, eylemlerin doru olarak nitelendirildii, sank hakknda takdir edilen ceza miktarnn yerinde olduu ve kanunda öngörülen suç tiplerine uyduu, cezalarn kanuni balamda uyguland, netice olarak verilen ceza miktarnn yerinde olduu anlalmakla, istinaf bavurusunda bulunan sank müdafiilerinin ileri sürdüü nedenler yerinde görülmemi olmakla, istinraf bavurusunun esastan reddine kesin olarak karar verildidenildi.

AVUKAT GÜLEç: JET HIZIYLA YARGILAMA YAPILDI

Verilen kararn hukuka aykr olduunu kaydeden Nursel Aydoann avukat Abdülkadir Güleç, 19 yllk avukatlk hayatmda bu kadar hzl ileyen dava dosyas görmedim. Nursel Aydoan Aralk aynda mahkemeye çkar, çkmaz sorgusu yapld. Dosyadaki konuma kaytlarnn olduu CD kaytlarnn bilirkiiye gönderilmesini talep ettik. Tüm taleplerimiz redddildi ve jet hzyla yarglama yapld. Biz dosya ile ilgili istinaf bavurumuzu yaptk. Dosya 40 gün içinde istinaftan döndü. 16 Mart günü mahkemeden dosyann gelip gelmediini sordum. Bana gelmediini söylediler. 17 Mart günü bir meslektamz UYAPta kararn kesinletiini söyledi. 19 yllk meslek hayatmda böyle bir durumla karlamadm. Bu karar, yargnn ne kadar hükümetin, iktidarn emrinde olduunu gösteriyor. Bu dava bize bunu ispatlamtr. Amaç cezalandrmakt ve bunu baardlar. Bu dava bamsz ve tarafsz olduunu iddia eden bir mahkemece yürütülmedi. Bu dava iktidarn emriyle hareket eden bir mahkeme tarafndan jet hzyla ve hiç bir delil aratrmas yaplmaksnzn yürütüldü ve kesinleti dedi. Verilen ceza 5 yldan az olduu için yargtaya gitmeden karar kesinlemi oldu.

Ana Sayfaya Git