Bölge sallandı

Adıyaman, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da art arda şiddetli depremler meydana geldi. Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5.8 şiddetindeki deprem, bölgenin genelinde hissedilirken, Samsat Belediye Başkanı, "Yıkılmayan ev yok" dedi.

Haberler 03.03.2017 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ADIYAMANda dün öle saatlerinde meydana gelen merkez üssü Samsat olan Richter ölçeine göre 5.5 büyüklüünde deprem baz binalarn yklmasna, çok sayda binann ar hasar görmesine ve yaralanmalara neden oldu. lk depremi, büyüklükleri 4.4 ile 2 arasnda deien çok sayda artç ok izledi.

Boaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Aratrma Enstitüsünün merkez üssünü Adyaman kent merkezine 45 kilometre uzaklktaki Samsat lçesine bal Uzuntepe Köyü olarak saptad deprem saat 14.07de oldu. Yerin 11 kilometre derinliinde meydana gelen deprem Adyamann yan sra anlurfa, Gaziantep, Malatya, Kilis ve Kahramanmarata da iddetli hissedildi.

SAMSAT VE KÖYLERDE HASAR VAR

Geni bir alan etkileyen ve yüzeye yakn meydana geldii için iddetli hissedilen depremle birlikte Samsat bata olmak üzere yerleim birimlerinde halk panik halinde sokaa frlad.

Depremin merkez üssü Samsat lçesinde baz binalar yklrken çok sayda ev, iyeri, okul ve kamu kurumu binas ar hasar gördü. Depremin merkez üssü Samsata 500 metre uzaklktaki Uzuntepe köyü ile Atatürk Baraj kysndaki Göktarla, Kzlöz ve Doanca köylerinde evler ykld.

Yklan binalarda ve kaçarken yaralananlar hastanelere tand. Saatler ilerledikçe köylerden gelenlerle birlikte depremde yaralananlarn says 20yi at.

Samsat ve köylerinin yan sra Adyaman kent merkezinde de baz binalar hasar görürken Musalla Camisi minaresinin bir bölümü ykld. Samsat bata olmak üzere depremin ykm ve hasara neden olduu yerleim yerlerine arama kurtarma ve salk ekipleri sevk edildi.

BELEDYE BAKANI: çOK SAYIDA EV YIKIK

Samsat Belediye Bakan Yusuf Frat, yapt açklamada, ilçe ve bal köylerdeki çok sayda evin ykldn, kendisine ait yeni yaplan evin de hasar gördüünü söyledi. Bakan Frat, çok sayda ev yklm durumda. Artç depremler sürüyor. Sevindirici ksm can kayb olmamas dedi. Frat, Kaymakamlk konutunda da hasar meydana geldiini söyledi.

ARTçI OKLAR DEVAM ETT

Samsatta saat 14.07de meydana gelen depremin büyüklüünü Kandilli Rasathanesi önce 5.7 olarak duyurdu, ardndan 5.5 olarak revize etti. lk depremin ardndan yaklak 1.5 saat içinde büyüklükleri 4.4 ile 2 arasnda deien 38 sarsnt kaydedildi. Daha sonra iddeti azalarak artç oklar devam etti.

ETME ARA VERLD

Deprem nedeniyle Samsat ve çevredeki yerleim yerleriyle, depremin iddetli hissedildii anlurfann Sevirik lçesinde okullarda eitime bugün ara verildi.

Kamu kurulularnda çalanlar depremle birlikte kendilerini dar att Samsatta halk uzun süre binalara giremedi. anlurfann Siverek lçesindeki Farabi Salk Meslek Lisesinde düzenlenen madde bamll paneline katlanlar kendilerini dar att, okul yöneticileri örencileri tahliye ederek bölgeden uzaklatrd.

Ana Sayfaya Git