Bölge sis altında!

Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin'de yaşanan yoğun sis, yaşamı olduğu gibi kara ve hava ulaşımını da etkiledi.

Haberler 02.12.2016 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou bölgesinin büyük bir kesimi kar ya altnda bulunurken, Diyarbakr, Mardin ve anlurfada ise yamur ve sis yaam olumsuz yönde etkiledi. Uçak seferleri iptal edilirken, kara ulam da güçlükle yaplabilindi.

SS ETKL OLDU

Diyarbakr kent merkezi bata olmak üzere ilçelerde sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis özellikle, kara ulamn ciddi manada olumsuz etkiledi. Arac sürücüleri zor anlar yaarken, yer yer görü mesafesinin 20 metreye dütü. Özellikle ehir içerisindeki sürücüler dörtlerini yakarak ilerlemek zorunda kald. Diyarbakrda öleden sonra karla kark yamur yad.

SEFERLER PTAL

Özellikle Mardin-anlurfa, Mardin-Diyarbakr ve Mardin-Midyat karayollarnn büyük bölümünde yaanan youn sis nedeniyle sürücüler düük hzla ilerlemek zorunda kald. Kzltepe lçesinde de sis nedeniyle Kzltepe-Viranehir karayolunu kullanan sürücüler, sis farlarn yakarak ancak ilerleyebildi.

KAZA Üç YARALI

Sis nedeniyle baz kazalar da meydana geldi. Mardin-Diyarbakr yolundaki 1 kamyon ve 1 otomobilin kart kazada 3 kii yaralanrken Kzltepe-Viranehir yolunda da bir TIRn bariyerlere çarpmas sonucu bir kii yaraland. Yetkililer sürücülerin youn sis nedeniyle araç takip mesafesini korumalarn, emniyet kemerlerini takmalarn, ar hz yapmadan ve sis lambalarn yakarak trafikte ilerlemeleri uyarsnda bulundu. Ankaradan saat 08.20de hareket eden Anadolu Jet firmasna ait TK 7046 sefer sayl yolcu uça, olumsuz hava koullar nedeniyle Mardin Havalimanna inemeyince saat 10.48te Diyarbakr Havalimanna yönlendirildi. Diyarbakr Havalimanna ini yapan uçan yolcular servislerle Mardine tand.

stanbul Atatürk Havalimanndan Anadolu Jetin TK 2674 sayl stanbul-Mardin seferi ile stanbul Sabiha Gökçen Uluslararas Havalimanndan THYnin TK 7208 sayl stanbul-Mardin seferi de iptal edildi. Meteoroloji yetkilileri, Mardinde etkili olan sisin gün boyu etkisini sürdürecei bildirildi.

ANLIURFADA SS FELç ETT

anlurfa ve ilçelerinde sabah saatlerinde sis etkili oldu. Sis nedeniyle görü mesafesinin azald kentte, araçlar trafikte hzlarn düürüp farlarn yakarak ilerlemeye çalt. Polislerin sürücüleri hz yapmamalar konusunda uyard kentte, sisin görü mesafesini düürmesi hava ulamn da olumsuz etkiledi. GAP Havaalannda bu sabah saatlerinde stanbul-anlurfa ve Ankara-anlurfa seferleri de sis nedeniyle karlkl olarak iptal edildi.

KARIN ESR ALDII BÖLGELER

Buarada Dou Anadolu Bölgesinde etkili olan kar ya nedeniyle Vanda 30 mahalle 63 mezra, Hakkaride 9 köy 22 mezra, Muta 70, Bitliste 67 ve Elazda 16 köyün yolunun ulama kapand bildirildi.

Vanda etkili olan kar yann ardndan 30 mahalle ve 63 mezra ile ulam salanamyor.

Van Büyükehir Belediyesi ekipleri yollar kapanan mahallelerde kar temizleme çalmas yaparken, karayollar ekipleri de ana yollarda yol açma ve tuzlama çalmalarn aralksz sürdürüyor.

çaldran ilçe merkezinde kar kalnl 40 santimetreyi buldu. Kar yann devam ettii ilçede vatandalar ev ve i yerlerinin önünde biriken kar ynlarn temizledi. Karla mücadele ekipleri de kapal yollarn açlmas için çalmalarna devam ediyor.

MU VE BTLS BÖLGES

Kar ya nedeniyle Mu merkez ve ilçelere bal 70 köy yolu ulama kapand.

l Özel daresi Genel Sekreteri eyhmus Yentür, gazetecilere yapt açklamada, kapal köy yollarnn açlmas için karla mücadele ekiplerinin sabah erken saatte mesaiye baladn söyledi.

Karayollar 113üncü ube efi Veysel Takn da ehirler aras yollarn ulama açk olduunu, karayollarndaki ulamda herhangi bir aksama yaanmadn belirtti.

Bitlis Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri Müdürü Yücel larslan, AA muhabirine yapt açklamada, dünden bu yana etkisini gösteren kar yandan dolay il merkezi ve ilçelere bal 67 köy yoluyla ulam salanamadn bildirdi.

Köy yollarnda 55 i makinesi ve 86 personelle karla mücadele çalmas yürüttüklerini ifade eden larslan, yollarn ksa sürede açlmas için çalmalarn aralksz devam ettiini belirtti.

Vatandalarn aslsz ihbarda bulunmamasn isteyen larslan, acil durumlar için ekiplerin hazr bekletildiini kaydetti.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç ise kent merkezinde kar kalnlnn 20 santimetre, yüksek kesimlerde ise 35 santimetrenin üzerinde olduunu bildirdi.

Hava scaklnda 4 ile 10 derece arasnda düü yaanacan kaydeden Saraç, yalarn pazar gününe kadar devam etmesinin beklendiini dile getirdi.

Kar yandan dolay sürücüler ve vatandalar zor anlar yaarken, sis nedeniyle görü mesafesinin dütüü Bitlis-Tatvan karayolunun Rahva mevkisinde trafik kontrollü salanyor.

Vatandalar ev ve i yerlerinin önündeki karlar temizledi, trafik polisleri de sürücüleri kar lastii ve zincir takmalar yönünde uyard.

Hizan ilçesinde de dün balayan saanak, akam saatlerinde yerini kar yana brakt.

Gece saatlerinde etkisini iyice gösteren kar nedeniyle ulamda aksamalar meydana gelirken, ekipler, yollarn açlmas için çalma balatt.

HAKKAR VE ELAZI

Hakkaride de dün akamdan itibaren etkili olan kar nedeniyle 9 köy ve 22 mezra yolunun ulama kapand bildirildi.

Yan ardndan l Özel daresi karla mücadele ekipleri kapal köy yollarnn açlmas için çalmalarn aralksz sürdürüyor.

Kar kalnlnn 5 santimetreyi bulduu Yüksekova ilçesinde vatandalar ev ve i yerlerinin önünde biriken kar ynlarn temizledi.

Kar ya nedeniyle Yüksekova-emdinli karayolunun Haruna Geçidinde ulam güçlükle salanyor.

Elazda 16 köy yolu kar ya sonucu ulama kapand.

l merkezine bal 4, Baskilde 1, Karakoçanda 11 köy yolunda kar dolaysyla ulam salanamyor.

l Özel daresi Genel Sekreterlii Yol ve Ulam Hizmetleri ube Müdürlüü ekipleri, kapal köy yollarnn ulama açlmas için çalmalarn sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git